Europe.bg
  Hauptseite - Nachrichten - Aktuelles
  NAVIGATION
  My.Europe.bg
  Benutzername:
  
  Kennwort:
  
  
Registrierung
vergessenes Kennwort
Was ist my.Europe.bg
 
  Information
Sitemap
Kontakt
Partner
Partner Medien
herunterladen
This version of Europe Gateway is outdated since April 25, 2014.

Nachrichten / Aktuelles

RSS
  • A+
  • A-
17-11-2008

Започна приемът на заявления за Национални доплащания за краве мляко и за овце – майки за 2008 г.

От 17 ноември във всички Областни поделения на ДФ "Земеделие" започва приемът на заявления за Национални доплащания за краве мляко и за овце - майки за 2008 г., съгласно решение на Управителния съвет на ДФ "Земеделие". Крайният срок за приемане на документите за финансово подпомагане е 28 ноември, съобщи пресцентърът на ДФ "Земеделие".

По схемата за национални доплащания за краве мляко могат да кандидатстват земеделските стопани, които към 31 март 2008 г. са притежавали най - малко 10 тона индивидуална млечна квота за доставки или индивидуална квота за директни продажби на краве мляко.

Размерът на доплащането за тон мляко от индивидуалната млечна квота възлиза на 22,68 евро. Земеделските стопани, които към 1 октомври 2008 г. са притежавали повече от 50 овце-майки, регистрирани в Системата за идентификация на животните и регистрация на животновъдните обекти на НВМС, могат да получат национални доплащания в размер на 16 евро на брой животно.

За национални доплащания могат да кандидатстват физически и юридически лица. Министерство на земеделието припомня, че в рамките на проведените консултации с експерти от ЕК бе съобщено, че няма възражения относно искането на България за одобряване на схемите за национални доплащания в размер на 60 млн.лева, одобрени в бюджета за 2009 г. Схемата за разпределение на средствата е подготвена от Министерството на земеделието и храните и е съгласувана с Европейската комисия, уточни вицепремиерът Меглена Плугчиева. Изплащането на средствата ще започне от 1 декември.



 
Заедно
Im voraus
 
 
 
    mehr 
Interviews
 
 
 
    mehr 
Die EU-Fonds für Bulgarien
 
 
 
    mehr 
Neueste Artikel
 
    mehr 

Ein Projekt von Europäisches Institut | Centre for policy modernisation | EUROPEUM Institute for European Policy |
| Datenschutzerklärung | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Das Informationssystem wurde verwirklicht mit finanzieller Unterstützung von OSI und OSF – Sofia