Europe.bg
  Hauptseite - Bibliothek - Die EU-Fonds für Bulgarien
  NAVIGATION
  My.Europe.bg
  Benutzername:
  
  Kennwort:
  
  
Registrierung
vergessenes Kennwort
Was ist my.Europe.bg
 
  Information
Sitemap
Kontakt
Partner
Partner Medien
herunterladen
This version of Europe Gateway is outdated since April 25, 2014.

Bibliothek / Die EU-Fonds für Bulgarien

RSS
  • A+
  • A-
08-12-2008

Майкъл Лий: През януари техническа мисия на ЕК ще провери напредъка на България по предприсъединителните програми

Техническа мисия на Европейската комисия (ЕК) ще провери през януари догодина дали страната ни е постигнала напредък по предприсъединителните програми в областите като социални грижи, здравеопазване и правосъдие, обяви генералният директор на Генерална дирекция "Разширяване" на ЕК Майкъл Лий. На базата на мисията Комисията ще изготви доклад, предава агенция "Фокус".

На базата на този доклад Европейската комисия ще обмисли какви да бъдат следващите стъпки по отношение на спрените проекти с европейско финансиране за страната ни. Лий поясни, че ЕК очаква да бъдат предприети конкретни стъпки за справяне с нередностите, които не би трябвало да се повтарят за в бъдеще.

Генералният директор на Генерална дирекция "Разширяване" на ЕК е на еднодневно посещение в България във връзка със спирането на 220 млн.евро по предприсъединителната програма ФАР за страната ни. Той се срещна с вицепремиера Меглена Плугчиева, националния ръководител по еврофондовете Димитър Ивановски и премира Сергей Станишев. Майкъл Лий уточни, че посещението му в България е по молба на еврокомисаря по разширяването Оли Рен. Той изрази задоволство, че е успял да се срещне и с премиера Сергей Станишев.

Лий допълни, че България показва напредък и реални подобрения по отношение на управлението на Централното звено за финансиране и договаряне в Министерството на финансите, благодарение на усилията на Меглена Плугчиева и Димитър Ивановски. Привлечен е допълнително персонал в структурата, затегнати са и контролните механизми - "и все пак необходимо е още време, за да има конкретни резултати", допълни той.

Майкъл Лий не отговори на нито един журналистически въпрос, придружаващата го Меглена Плугчиева също избегна журналистическите въпроси.

Допълнително информация и коментари по темата търсете в специализираната рубрика Europe: It's The Final Countdown на Портал Европа.



 
Заедно
Aktuelles
 
 
 
    mehr 
Im voraus
 
 
 
    mehr 
Interviews
 
 
 
    mehr 
Die EU-Fonds für Bulgarien
 
 
 
    mehr 
Neueste Artikel
 
    mehr 

Ein Projekt von Europäisches Institut | Centre for policy modernisation | EUROPEUM Institute for European Policy |
| Datenschutzerklärung | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Das Informationssystem wurde verwirklicht mit finanzieller Unterstützung von OSI und OSF – Sofia