Europe.bg
  Hauptseite - Nachrichten - Analysen
  NAVIGATION
  My.Europe.bg
  Benutzername:
  
  Kennwort:
  
  
Registrierung
vergessenes Kennwort
Was ist my.Europe.bg
 
  Information
Sitemap
Kontakt
Partner
Partner Medien
herunterladen
This version of Europe Gateway is outdated since April 25, 2014.

Nachrichten / Analysen

RSS
  • A+
  • A-
14-09-2009

Избирането на Жозе Барозу за втори мандат начело на ЕК - тема на оnline-дискусия днес

„Политическите залози в ЕП за избора на нова Европейска комисия" е темата на предстоящата днес, 17 септември, от 13 часа,  онлайн-дискусия на Портал ЕВРОПА с известния политолог Пьотр Качински от Центъра за европейски политически изследвания CEPS.

Чатът ще се проведе на http://chat.europe.bg. В дискусията с Пьотр Качински, която ще протече на английски език, могат да участват свободно всички читатели на Портал ЕВРОПА – с въпроси, мнения и коментари. 

Онлайн-разговорът ще се проведе ден след гласуването в Европейския парламент на кандидатурата на Жозе Барозу за втори мандат начело на Европейската комисия. Подробности по преизбирането на Барозу четете ТУК.

 
Полякът Пьотр Качински е популярен политически анализатор и работи в брюкселския Център за европейски политически изследвания CEPS: влиятелна неправителствена организация с богат международен опит. Част от неговите последни статии, посветени на Еврокомисията и Европарламента, са публикувани и на Портал ЕВРОПА.

В продължение на 60 минути читателите на Портал ЕВРОПА от България и от всички точки на Европа ще имат възможност да разговарят с Пьотр Качински за това, защо не всички евродепутати подкрепят Барозу, дали той действително не е реагирал достатъчно активно на икономическата криза, а единствено е следвал инициативите на големите държави в ЕС, както и за предстоящото избиране на новите еврокомисари.

Акцент в интернет-разговора ще бъдат политическите измерения на темата и в частност ролята на Европейския парламент в назначаването на изпълнителния орган на ЕС – Комисията. Припомняме, че Барозу вече подготви политическата програма на следващата ЕК и тя бе обсъдена от групите в Европейския парламент. Основните приоритети са извеждането на Европейския съюз от кризата и осигуряването на по-значима международна тежест на съюза в международен план.


Онлайн-дискусията е част от проекта „Взаимодействаме с Европейския парламент”, който се осъществява от Европейския институт, Центъра за модернизиране на политики и Портал ЕВРОПА с финансовата подкрепа на ЕП.

Повече за проекта - ТУК. Повече за организациите, които го изпълняват - ТУК. Повече за онлайн-чатовете досега - ТУК.



Nachrichten
Aktuelles
Analysen
Interviews


 
Заедно
Im voraus
 
 
 
    mehr 
Interviews
 
 
 
    mehr 
Die EU-Fonds für Bulgarien
 
 
 
    mehr 
Neueste Artikel
 
    mehr 

Ein Projekt von Europäisches Institut | Centre for policy modernisation | EUROPEUM Institute for European Policy |
| Datenschutzerklärung | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Das Informationssystem wurde verwirklicht mit finanzieller Unterstützung von OSI und OSF – Sofia