Europe.bg
  Hauptseite - Bewerbungen
  NAVIGATION
  My.Europe.bg
  Benutzername:
  
  Kennwort:
  
  
Registrierung
vergessenes Kennwort
Was ist my.Europe.bg
 
  Information
Sitemap
Kontakt
Partner
Partner Medien
herunterladen
This version of Europe Gateway is outdated since April 25, 2014.

Bewerbungen

RSS
  • A+
  • A-
06-01-2010

Покана за участие в стипендиантска програма за изкуство

Творци, критици и куратори могат да кандидатстват за пълни стипендии към Тиролския център за визуални изкуства и теория на изкуството (Kunstlerhaus Buchsenhausen), предаде в. „Дневник”. Програмата продължава един или два семестъра – от 1 октомври 2010 г. до 18 февруари 2011 г. и от 21 февруари до 8 юли 2011 г. Крайният срок за подаване на документите е 29 януари 2010 г.

Програмата обхваща областите съвременно изкуство, архитектура, теория на изкуството, както и теория и критика на медиите. Идеята е да създаде творческа общност с цел обмен на идеи и възможност за развитието на новаторски проекти.

Kunstlerhaus Buchsenhausen предлага на одобрените кандидати стипендия в размер на 700 евро на месец за лични разходи, бюджет за творческа работа, техническа база, жилище както и възможности за консултации.

На открити семинари ще се дискутират основните аспекти от проектите. Всеки автор ще има възможност да представи текущата работа по проекта си и да се обсъди с експерти развитието му.

Кандидатите трябва да изпратят не по късно от 29 януари 2010 г. проект (максимум 2000 думи), портфолио и информация за работа през последната година, автобиография и попълнен онлайн формуляр за кандидатстване. Владеенето на английски език е предимство.

Kunstlerhaus Buchsenhausen е център за създаване, изследване и разпространение на визуални изкуства и теория на изкуството в Тирол, Австрия. Центърът е разположен в замъка Buchsenhausen, построен през 17в. Разполага с три ателиета на територията на замъка и други шест извън него, както и с голяма зала за презентации, изградена през 2003 г.

Пълния текст на поканата, формулярите за кандидатстване и вече готови проекти можете да намерите на английски и на немски език на сайта на Kunstlerhaus Buchsenhausen.



 
Заедно
Im voraus
 
 
 
    mehr 
Interviews
 
 
 
    mehr 
Die EU-Fonds für Bulgarien
 
 
 
    mehr 
Neueste Artikel
 
    mehr 

Ein Projekt von Europäisches Institut | Centre for policy modernisation | EUROPEUM Institute for European Policy |
| Datenschutzerklärung | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Das Informationssystem wurde verwirklicht mit finanzieller Unterstützung von OSI und OSF – Sofia