Europe.bg
  Hauptseite - Nachrichten - Aktuelles
  NAVIGATION
  My.Europe.bg
  Benutzername:
  
  Kennwort:
  
  
Registrierung
vergessenes Kennwort
Was ist my.Europe.bg
 
  Information
Sitemap
Kontakt
Partner
Partner Medien
herunterladen
This version of Europe Gateway is outdated since April 25, 2014.

Nachrichten / Aktuelles

RSS
  • A+
  • A-
09-07-2013

ОССЕ: Властите в България да осигурят среда за медиите, в която да могат да работят свободно

Представителят на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа за свободата на медиите Дуня Миятович изрази безпокойството си за последния случай на заплахи към журналисти от депутата и лидер на "Атака" Волен Сидеров, пише електронното издание dnevnik.bg. Тя настоя властите в България да осигурят среда за медиите, в която да могат да работят свободно, става ясно от прессъобщение публикувано от ОССЕ.

От организацията припомнят, че на 5 юли екип на телевизия СКАТ е бил нападнат словесно и физически от Сидеров и членове на политическата му партия в Бургас, докато репортерите са се опитвали да вземат интервю от депутатите.

Петимата журналисти са подали жалби в местната полиция, твърдейки, че са били словесно нападнати, с физически наранявания, като е пострадала и техника при инцидента.

"Този тип нападение към членове на медия е неприемливо. Политиците трябва да бъдат пример като показват високо ниво на толерантност към обществената критика и се уверяват, че дори гласовете, с които не са съгласни, са защитени", заяви Миятович.

Тя допълни, че офисът ѝ е регистрирал няколко случая на словесни и психически атаки срещу журналисти от Сидеров през последните години.

"Подобни заплахи не само застрашават засегнатите журналисти, но може да навреди на свободното изразяване и има ужасяващ ефект върху свободата на медиите. Политическият имунитет не трябва да позволява лошото отношение към журналисти и публичното унижение на служители в медиите", продължава официалното изявление на представителя на ОССЕ.

"Вярвам, че българските власти ще гарантират, че такова поведени повече няма да се толерира", заяви още Миятович.



 
Заедно
Im voraus
 
 
 
    mehr 
Interviews
 
 
 
    mehr 
Die EU-Fonds für Bulgarien
 
 
 
    mehr 
Neueste Artikel
 
    mehr 

Ein Projekt von Europäisches Institut | Centre for policy modernisation | EUROPEUM Institute for European Policy |
| Datenschutzerklärung | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Das Informationssystem wurde verwirklicht mit finanzieller Unterstützung von OSI und OSF – Sofia