Europe.bg
  Hauptseite - Europäische Union - Institutionen der Europäischen Union - Autonome Einrichtungen (Agenturen)
  NAVIGATION
  My.Europe.bg
  Benutzername:
  
  Kennwort:
  
  
Registrierung
vergessenes Kennwort
Was ist my.Europe.bg
 
  Information
Sitemap
Kontakt
Partner
Partner Medien
herunterladen
This version of Europe Gateway is outdated since April 25, 2014.

Europäische Union / Institutionen der Europäischen Union / Autonome Einrichtungen (Agenturen)

  • A+
  • A-

ЕВРОПЕЙСКА ОБСЕРВАТОРИЯ ПО ПРОЯВИТЕ НА РАСИЗЪМ И КСЕНОФОБИЯ

Главната мисия на Европейската обсерватория по проявите на расизъм и ксенофобия със седалище във Виена, е да предоставя на Европейския съюз и на държавите-членки обективна, надеждна и сравнима информация и данни относно расизма, ксенофобията и антисемитизма в Европейския съюз. Целта на Обсерваторията е да подпомогне Европейския съюз и държавите-членки в предприемането на мерки, или при формулирането на стратегия за действия против проявите на расизъм и ксенофобия.

Европейската обсерватория по проявите на расизъм и ксенофобия проучва степента и развоя на прояви на расизъм и ксенофобия и анализира техните причини, последствия и влияния. Обсерваторията разработва стратегии за борба срещу расизма и ксенофобията, представя и разпространява примери за добри практики в решаването на тези проблеми.

Европейската обсерватория по проявите на расизъм и ксенофобия управлява Европейска информационна мрежа по въпросите на расизма и ксенофобията, която набира информация на национално ниво. Мрежата «Raxen» включва 25 национални контактни пункта, по един във всяка от държавите-членки. Информацията от националните пунктове се публикува под формата на сравнителни или национални отчети. Европейската обсерватория работи съвместно с институциите на Европейския съюз, междуправителствените организации и правителствата на държавите-членки. Обсерваторията си сътрудничи и с гражданското общество чрез организиране на кръгли маси на национално и европейско ниво. Тя работи по ограничен брой проекти.

Европейската обсерватория публикува годишен отчет в две части: първата част
представя информация за дейностите на Обсерваторията, а втората – информация относно състоянието на проявите на расизъм и ксенофобия в рамките на Европейския съюз.

Европейската обсерватория по проявите на расизъм и ксенофобия бе създадена с Регламент на Съвета (EC) No 1035/97 от 2 юни 1997 г. (OJ L 151, 10.6.1997) и започна дейността си през 1998 г. През декември 2003 г., правителствените ръководители взеха решение да разширят правомощията й, като я превърнат в Агенция на Европейския съюз за човешките права.



 
Заедно
Im voraus
 
 
 
    mehr 
Interviews
 
 
 
    mehr 
Die EU-Fonds für Bulgarien
 
 
 
    mehr 
Neueste Artikel
 
    mehr 

Ein Projekt von Europäisches Institut | Centre for policy modernisation | EUROPEUM Institute for European Policy |
| Datenschutzerklärung | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Das Informationssystem wurde verwirklicht mit finanzieller Unterstützung von OSI und OSF – Sofia