Europe.bg
  Page d’accueil - Événement
  NAVIGATION
  My.Europe.bg
  Utilisateur:
  
  Mot de passe:
  
  
Registration
Mot de passe oublié
Europe.bg, c'est quoi?
 
  Information
Plan du site
Contacts
Partenaires
Partenaires média
This version of Europe Gateway is outdated since April 25, 2014.

Événement

  • A+
  • A-
17-06-2008

Приоритетите на Френското председателство на ЕС представят в София в понеделник

По традиция Европейският институт организира представяне на плановете на поредния ротационен председател на Европейския съюз.

Публичната лекция „Приоритетите на Френското председателство на ЕС” ще бъде представена от френския посланик в България Етиен дьо Понсен и ще се проведе в понеделник, 23 юни, от 10.00 часа в Зала „Сердика” на хотел „Шератон”. Тя се осъществява съвместно с кабинета на Министъра по европейските въпроси Гергана Грънчарова.
 
 
Министър Грънчарова ще участва в публичната лекция заедно с посланика на Чехия у нас Мартин Клепетко, представител на Ирландското посолство, съветника по информация и комуникация в Представителството на ЕК в България Ингрид Шикова и директора на Европейския институт Юлиана Николова.

Очаква се сред ключовите теми в дискусията да бъдат последиците за ЕС след отрицателния референдум за Лисабонския договор в Ирландия, както и плановете на Париж за действие в посока излизане от настоящото положение. Срещата е отворена за журналисти.
 
Междувременно на 18 юни Франция потвърди приоритетите си - околна среда, отбрана, имиграция и селско стопанство, въпреки отрицателния ирландски референдум. При представянето на приоритетите на френското председателство пред Сената, държавният секретар по европейските въпроси Жан-Пиер Жуйе декларира, че най-добрият отговор, който френското председателство може да даде след референдума в Ирландия, е да прави повече политика в Европа и повече общи европейски политики. Франция иска да изпълни "със скромност и строгост" мандата си, пишат медиите.
 
към сайта
Ключовият за бъдещето на Европейския съюз момент, който съвпада с началото на Френското председателство, ще бъде предаван на живо и подробно отразен на иновативния уебсайт в рамките на инициативата „Сега – взаимодействаме с Европейския парламент!” Припомняме, че този проект се осъществява от Европейския институт, Центъра за модернизиране на политики и Портал ЕВРОПА с медийното партньорство на Радио България, Yvelines radio – Франция и RFI – Румъния, както и със съдействието на редица партньорски организации в множество държави-членки. Един от акцентите в инициативата е представяне и разпространение на анализи и гледни точки за ротационните председателства на ЕС с фокус върху ролята на ЕП в бъдещото развитие на ЕС.

Темата за ролята на Франция в тези процеси не е нова за екипа на Европейския институт – в края на май директорът на организацията Юлиана Николова взе участие в престижния дипломатически форум „Пролет за Европа”, специално за който в България пристигна бившият председател на Европейския конвент Валери Жискар Д’Естен.

Материалите от тази конференция можете да намерите на иновативния уебсайт в рамките на инициативата „Сега – взаимодействаме с Европейския парламент!”


 
Заедно
Emissions radio
 
 
 
    Encore 
Audio
 
 
 
    Encore 
Analyses
 
 
 
    Encore 
Interactif
 
 
 
    Encore 
Evénements à venir
 
 
 
    Encore 
Interviews
 
 
 
    Encore 
Articles récents
 
    Encore 

Projet de Institut européen | Centre de modernisation des politiques | Institut des politiques européennes |
| Protections des données privés | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Le système d'information est réalisé grace au soutien financier de Institut Société ouverte et Fondation Société ouverte - Sofia