Europe.bg
  Page d’accueil - Événement
  NAVIGATION
  My.Europe.bg
  Utilisateur:
  
  Mot de passe:
  
  
Registration
Mot de passe oublié
Europe.bg, c'est quoi?
 
  Information
Plan du site
Contacts
Partenaires
Partenaires média
This version of Europe Gateway is outdated since April 25, 2014.

Événement

  • A+
  • A-
27-11-2008

Среща в София за мрежа за сътрудничество на граждански организации

Фондация „Радио Нова Европа” проведе трета координационна среща на граждански организации за създаване на мрежа за сътрудничество в София.

В столицата се проведе трета координационна среща на представители на регионални граждански организации от българския неправителствен сектор от градовете Разград, Плевен и София. В рамките на дискусията, посветена на доизграждането и повишаването на капацитета на създадената по проект на Фондация ”Радио Нова Европа” информационна мрежа, се очертаха възможните цели и стратегии за използване на общността от организации на неправителствения сектор.


На срещата се акцентира върху работата по създаване и информационна подкрепа от мрежи на организации на гражданското общество при създаването на ефективна комуникационна политика и стратегия на неправителствения сектор. Лекторите и експертите, участвали в срещата, дадоха примери от своя практически опит по създаването на условия за активно участие на гражданските организации в процеса на вземане на решения в Европейския съюз и за изграждането и спазването на етични стандарти в неправителствения сектор, както и за разкриването и предотвратяването на конфликт на интереси при работата по проекти, предназначени за неправителствения сектор.

Участниците в координационната среща обсъдиха възможността представители на мрежата от организации на гражданското общество да участват в дискусии за разрешаване на казуси свързани с наличието на конфликтни точки в работата на неправителствените организации.


Заедно с нуждата от вникване и разбиране на ключовите политики на ЕС, с които се гарантира прозрачност и изпълнение на функциите на коректив в обществото, представителите на гражданския сектор посочиха като основно предизвикателство необходимостта от увеличаването на експертността в писането и изпълнението на проекти.



Повече информация можете да намерите на www.novaevropa.net.

Инициативата е в рамките на проект „Изграждане и повишаване на капацитета на СГО за участие в процеса на формиране и прилагане на политиките на ЕС при сътрудничество с администрацията”,

дог. № 07-23-190/04.02.2008 по Оперативната програма „Административен капацитет” (www.opac.government.bg)

и се финансира от Европейския съюз (ЕС) чрез Европейския социален фонд.


 
Заедно
Emissions radio
 
 
 
    Encore 
Audio
 
 
 
    Encore 
Analyses
 
 
 
    Encore 
Interactif
 
 
 
    Encore 
Evénements à venir
 
 
 
    Encore 
Interviews
 
 
 
    Encore 
Articles récents
 
    Encore 

Projet de Institut européen | Centre de modernisation des politiques | Institut des politiques européennes |
| Protections des données privés | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Le système d'information est réalisé grace au soutien financier de Institut Société ouverte et Fondation Société ouverte - Sofia