Europe.bg
  Page d’accueil - Événement
  NAVIGATION
  My.Europe.bg
  Utilisateur:
  
  Mot de passe:
  
  
Registration
Mot de passe oublié
Europe.bg, c'est quoi?
 
  Information
Plan du site
Contacts
Partenaires
Partenaires média
This version of Europe Gateway is outdated since April 25, 2014.

Événement

  • A+
  • A-

КОНКУРСИ ЗА БЪЛГАРИ И РУМЪНЦИ ЗА РАБОТА В ЕВРОПЕЙСКИТЕ ИНСТИТУЦИИ

До 20 юли българи и румънци могат да кандидатстват за постоянна работа в европейските институции със стартова заплата 3 000 евро!

“Дневник”: За общо 120 поста в ЕП миналата година кандидатстваха 9 хил. души от България и 4 хил. от Румъния. Очаква се конкуренцията сега да е много по-жестока. В момента тече и конкурс за юристи-лингвисти.


Европейската служба за набиране на персонал (EPSO) не посочва точния брой на предстоящите да бъдат открити работни места в институциите на ЕС. Според вестник “Дневник” става дума за повече от 300 позиции, разпределени в грубо съотношение 2 към 1 между Румъния и България.

Какво се търси?

Администратори
-профил право
-профил икономика
-профил обща европейска администрация

-ново! профил одит 

Секретарски длъжности
-не се изисква висше образование
-изисква се минимум три години професионален опит в областта

Конкурс

Може да се кандидатства он-лайн. Избира се само една позиция и една сфера от изброените. Около един месец след крайния срок за кандидатстване, кандидатите ще бъдат известени за начина, по който ще се организират следващите етапи на конкурса.

Изпит

Все още не са определи датите на изпитите, на които ще се явят кандидатите, допуснати до конкурса. Изпитът е писмен – тестове и тематична разработка, и устен – интервю. Тестовете изглежда ще се провеждат на различни места, т.е. организаторите търсят възможност кандидатите да се явят на възможно най-близкото място до там, където живеят.

Срокове

Селекцията по принцип продължава повече от една година. Има обаче вероятност да се пристъпи към ускорена процедура за България и Румъния. Както отбелязва “Дневник”, обявяването на настоящия конкурс не е гаранция, че ще се присъединим към ЕС през 2007 г. Дори и това да се случи, изглежда сигурно, че българите и румънците ще постъпят на работа с няколко месеца по-късно от датата на присъединяване.

Присъединяването

След като България и Румъния станат страни-членки, гражданите на двете страни ще получат достъп и до конкурсите за временен персонал, където изпитът е много по-лек, но трудовият договор е с продължителност от няколко месеца до няколко години.

Шанс за работа в евроинституциите ще имат не само професионалистите със специална подготовка, но и по-нискоквалифициран персонал, като например шофьори и хигиенисти.

Условията за кандидатстване вижте тук.

Портал ЕВРОПА пожелава успех на всички, които желаят да направят кариера в европейските институции. Редакцията ще се радва на вашите впечатления, отзиви, коментари и въпроси, за които можете да използвате редакционната електронна поща: info@europe.bg



 
Заедно
Emissions radio
 
 
 
    Encore 
Audio
 
 
 
    Encore 
Analyses
 
 
 
    Encore 
Interactif
 
 
 
    Encore 
Evénements à venir
 
 
 
    Encore 
Interviews
 
 
 
    Encore 
Articles récents
 
    Encore 

Projet de Institut européen | Centre de modernisation des politiques | Institut des politiques européennes |
| Protections des données privés | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Le système d'information est réalisé grace au soutien financier de Institut Société ouverte et Fondation Société ouverte - Sofia