Europe.bg
  Page d’accueil - Actualités - Actualités
  NAVIGATION
  My.Europe.bg
  Utilisateur:
  
  Mot de passe:
  
  
Registration
Mot de passe oublié
Europe.bg, c'est quoi?
 
  Information
Plan du site
Contacts
Partenaires
Partenaires média
This version of Europe Gateway is outdated since April 25, 2014.

Actualités / Actualités

RSS
  • A+
  • A-
06-03-2008

ВИСШИТЕ ЧИНОВНИЦИ ЩЕ ДОКАЗВАТ ЛИПСА НА КОНФЛИКТ НА ИНТЕРЕСИ С ТРИ ДЕКЛАРАЦИИ

Премиерът Сергей Станишев обяви, че всички заемащи висши държавни длъжности ще попълват по три вида декларации - за липса на несъвместимост при заеманата длъжност, за обявяване на интересите, включително и на роднините, и декларация за евентуален конфликт на интереси. До края на следващата седмица ще е готов  и подробният коментар върху критиките на Европейската комисия за усвояване на средствата по програма ФАР.

Декларациите за конфликт на интереси трябва да се попълват от всички лица, които попадат в изискванията на Етичния кодекс на висшите служители и при възникване на конфликт. Попълнените документи ще постъпват в Държавната агенция за национална сигурност /ДАНС/ в 7-дневен срок. Тези документи са отделни от декларациите, които се подават в Сметната палата. Според Станишев предложението за въвеждането на декларациите е постъпило от негова страна, съобщи БНР. То ще бъде обсъдено следващата седмица и от Комисията за борба с корупцията.

До края на следващата седмица ще бъде подготвен подробен коментар на Министерство на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) и Министерство на финансите( МФ) върху критиките на Европейската комисия за усвояване на средствата по предприсъединителната програма ФАР, съобщи още Станишев, цитиран от БГНЕС. Той припомни, че проектите по тази програма са одобрени от Делегацията на европейската комисия, която бе наследена от Представителството на Европейската комисия.

Премиерът посочи, че само за 3 от 50 проекта на Министерството на регионалното развитие и благоустройството има забележки и даде конкретен пример с проекта за пожарната безопасност по българо-гръцката граница, където ЕК критикува изразходването на 300-400 хил. евро. "Отговорно и хладнокръвно се отнасяме към тази ситуация, която трябва бързо за бъде разрешена", каза в заключение министър-председателят.

Портал ЕВРОПА ви представи текста на писмото на Майкъл Лий, директор на дирекция "Разширяване" в ЕК за спрените средства по ФАР и приложението с конкретните забележки тук.



 
Заедно
Evénements à venir
 
 
 
    Encore 
Interviews
 
 
 
    Encore 
Articles récents
 
    Encore 

Projet de Institut européen | Centre de modernisation des politiques | Institut des politiques européennes |
| Protections des données privés | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Le système d'information est réalisé grace au soutien financier de Institut Société ouverte et Fondation Société ouverte - Sofia