Europe.bg
  Page d’accueil - Actualités - Actualités
  NAVIGATION
  My.Europe.bg
  Utilisateur:
  
  Mot de passe:
  
  
Registration
Mot de passe oublié
Europe.bg, c'est quoi?
 
  Information
Plan du site
Contacts
Partenaires
Partenaires média
This version of Europe Gateway is outdated since April 25, 2014.

Actualités / Actualités

RSS
  • A+
  • A-
13-04-2008

РУМЕН ПЕТКОВ ПОДАДЕ ОСТАВКА

Министър-председателят Сергей Станишев е приел оставката на министър Румен Петков.

Министърът на вътрешните работи Румен Петков подаде оставка. Това стана на специална пресконференция в Министерство на вътрешните работи в неделя следобяд.


Портал ЕВРОПА припомня, че на 6 април президентът Георги Първанов заяви, че според него Румен Петков има качествата и волята да продължи реформата в МВР.

На въпрос дали смята, че вътрешният министър Румен Петков, е човекът, който трябва да продължи реформата в МВР, президентът отговори, че познава добре качествата на вътрешния министър и знае, че той може да се справи с това, но все пак премиерът ще вземе своето решение, както съобщи Dnes.bg на 6 април.

По повод срещата на вътрешния министър Румен Петков с “оперативно интересни” лица Първанов каза: "Това, което смятат моите експерти е, че това не е правно уязвимо. Морално може да се каже, че е укоримо". "Във всеки случай аз смятам, че може би в своята амбиция да свърши повече работа, министър Петков се занимава с оперативна полицейска работа в по-голяма степен, отколкото би трябвало да го прави. За мен той би трябвало да стои по-високо, да контролира, ръководи, направлява, ако щете да наказва онези представители на професионалното ръководство, които не си вършат добре работата или които са сгрешили някъде в реализацията на едно или друго оперативно дело или задачи", обясни държавният глава, цитиран от Dnes.bg.

Станишев определи постъпката на вътрешния министър като съвсем логична и достойна. “Министър Петков излезе с много ясни идеи за необходимост от реформи в МВР и те ще бъдат реализирани след широк обществен дебат, за да се възстанови доверието в МВР”, каза Станишев. По думите му голяма част от грешките в системата на вътрешното ведомство и най-вече кадровите грешки са наследени от предишни управления. На въпрос дали премиерът ще приеме оставката на Петков, той отговори: “Да, тя ще бъде приета в контекста на цялостния ремонт на кабинета, който аз поставих като мое виждане пред коалиционните партньори, защото ни трябва силен кабинет, трябва ни кабинет, който има силна парламентарна подкрепа”. 



 
Заедно
Evénements à venir
 
 
 
    Encore 
Interviews
 
 
 
    Encore 
Articles récents
 
    Encore 

Projet de Institut européen | Centre de modernisation des politiques | Institut des politiques européennes |
| Protections des données privés | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Le système d'information est réalisé grace au soutien financier de Institut Société ouverte et Fondation Société ouverte - Sofia