Europe.bg
  Page d’accueil - Actualités - Actualités
  NAVIGATION
  My.Europe.bg
  Utilisateur:
  
  Mot de passe:
  
  
Registration
Mot de passe oublié
Europe.bg, c'est quoi?
 
  Information
Plan du site
Contacts
Partenaires
Partenaires média
This version of Europe Gateway is outdated since April 25, 2014.

Actualités / Actualités

RSS
  • A+
  • A-
18-06-2008

Френското правителство представи приоритетите на ротационното си председателство на ЕС пред Сената

"Европа не спря на 13 юни", твърди Париж.
 
Франция увери, че иска да изпълни със скромност и строгост мандата си на ротационен председател на Европейския съюз през втората половина на годината, предаде РФИ.
 
Страната потвърди приоритетите си - опазване на околната среда, отбрана, имиграция и селско стопанство, въпреки отхвърлянето на Лисабонския договор от ирландците. "Европа не спря на 13 юни" с референдума в Ирландия, заяви Жан-Пиер Жуйе, държавен секретар по европейските въпроси към министъра на външните работи на Франция, при представянето на приоритетите на френското председателство пред Сената.
 
Жуйе отбеляза, че най-добрият отговор, който френското председателство може да даде на току-що изразените безпокойства, е да прави повече политика в Европа и повече общи европейски политики.
 
Портал ЕВРОПА припомня, че след броени дни в София ще се състои публична лекция - дискусия, на която ще бъдат разяснени в повече подробности приоритетите на Френското председателство на ЕС. По традиция Европейският институт организира представяне на плановете на поредните ротационни председателства.
 
Проявата ще включва лекция на френския посланик у нас Етиен дьо Понсис и ще се проведе в понеделник, 23 юни, от 10.00 часа в Зала „Сердика” на хотел „Шератон”. Тя се осъществява съвместно с кабинета на Министъра по европейските въпроси Гергана Грънчарова, която също ще бъде на събитието.

Срещата е отворена за журналисти и граждани. Европейският институт приканва тези, които се интересуват от бъдещето на Европа, да не се стесняват да зададат своите въпроси към дискутантите, както и да изразят своето мнение.  
 
Повече за предстоящата публична лекция - дискусия вижте в рубриката "Събития" на Портал ЕВРОПА.  


 
Заедно
Evénements à venir
 
 
 
    Encore 
Interviews
 
 
 
    Encore 
Articles récents
 
    Encore 

Projet de Institut européen | Centre de modernisation des politiques | Institut des politiques européennes |
| Protections des données privés | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Le système d'information est réalisé grace au soutien financier de Institut Société ouverte et Fondation Société ouverte - Sofia