Europe.bg
  Page d’accueil - Actualités - Actualités
  NAVIGATION
  My.Europe.bg
  Utilisateur:
  
  Mot de passe:
  
  
Registration
Mot de passe oublié
Europe.bg, c'est quoi?
 
  Information
Plan du site
Contacts
Partenaires
Partenaires média
This version of Europe Gateway is outdated since April 25, 2014.

Actualités / Actualités

RSS
  • A+
  • A-
16-07-2008

ОЛАФ стои зад всяка дума, написана в доклада си, EК ще разгледа заключенията й

Представители на Европейската служба за борба с измамите заявиха, че са крайно недоволни от изтичането на информация по доклада им в медиите. От ОЛАФ са категорични, че докладът им е изцяло основан на факти и стоят зад всяка дума, написана в него, съобщи БНР.

Говорителят на службата Йорк Вуйан подчерта, че документът не е имал за цел да послужи на ЕК за заключенията, които тя трябва да направи в своя доклад след седмица, а е бил единствено и само за българските власти и в никакъв случай не е предназначен за публична употреба. "В ОЛАФ сме много недоволни, че докладът стана обществено достояние, тези документи не се пишат за широката публика, а за да послужат за оперативни разследвания на ОЛАФ и неговия партньор. Изпратили сме доклад, в който има данни за разследване", подчертава Вуйан, цитиран от БГНЕС.

Той е категоричен, че информацията не е изтекла от Брюксел, а от София. Вуйан обаче не се ангажира с коментар как ще повлияе този факт в по-нататъшната комуникация с българските власти.

По-късно говорителят на Европейската комисия Марк Грей заяви, че комисията винаги взема предвид резултатите и заключенията от разследванията на Европейската служба за борба с измамите. Той обаче специално подчерта, че не казва това по отношение на доклада на комисията.

Марк Грей изрази съжаление за изтичането на информация за доклада на ОЛАФ в България. Той добави, че това е пореден случай на възпрепятстване на комуникацията между страната ни и ОЛАФ.

Грей не пожела да коментира, дали Европейската комисия застава зад заключенията в доклада на ОЛАФ, че у нас има политически чадър за корупцията и организираната престъпност. Той обясни, че ОЛАФ е изцяло независима по отношение на разследванията, които извършва.

 



 
Заедно
Evénements à venir
 
 
 
    Encore 
Interviews
 
 
 
    Encore 
Articles récents
 
    Encore 

Projet de Institut européen | Centre de modernisation des politiques | Institut des politiques européennes |
| Protections des données privés | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Le système d'information est réalisé grace au soutien financier de Institut Société ouverte et Fondation Société ouverte - Sofia