Europe.bg
  Page d’accueil - Actualités - Actualités
  NAVIGATION
  My.Europe.bg
  Utilisateur:
  
  Mot de passe:
  
  
Registration
Mot de passe oublié
Europe.bg, c'est quoi?
 
  Information
Plan du site
Contacts
Partenaires
Partenaires média
This version of Europe Gateway is outdated since April 25, 2014.

Actualités / Actualités

RSS
  • A+
  • A-
21-10-2008

Изпълнителният директор на фонд "Земеделие" Атанас Кънчев подаде оставка

Изпълнителният директор на фонд Земеделие Атанас Кънчев е подал оставка, съобщава в интервю за вестник "Труд" министърът на земеделието и храните Валери Цветанов, предава БГНЕС. Министърът уточнява, че мотивите за оставката са лични.

В понеделник министърът на земеделието и вече бившият изпълнителен директор на ДФ „Земеделие" - Разплащателна агенция Атанас Кънчев обсъдиха изпълнението на екшън плана относно Разплащателната агенция, съобщи пресцентърът на министерството. Те решиха всеки вторник да се провеждат работни срещи между ръководствата на МЗХ и ДФЗ - РА. Стана ясно, че в началото на декември предстои мисия на ЕК, която ще проверява изпълнението на критериите за акредитация на Разплащателната агенция.

На 30 април 2008 г. министърът на земеделието и храните подписа заповед, с която постави Държавен фонд „Земеделие" - РА в изпитателна фаза и даде срок до 30 ноември 2008 г. Разплащателната агенция да назначи и обучи необходимия персонал, да осигури сграден фонд и да извърши допълнителни настройки на информационната система.

В интервюто Валери Цветанов потвърждава, че в деня на самоубийството на Ахмед Емин е бил на среща с началника на кабинета на лидера на ДПС Ахмед Доган. "Аз се качих горе, на Беловодски път. Отидох при Доган да обсъждаме някой актуални проблеми, да му кажа как вървят нещата в аграрното министерство. Срещнах го /Ахмед Емин, бел.ред./, той беше там в ресторанта, разхождаше се. И се видяхме, седнахме. Попита: Как си какво правиш, викам му: Имам проблеми тук в министерството. А той вика: Гледайте да не притеснявате шефа", така разказва за срещата си с Ахмед Емин министърът на земеделието Валери Цветанов.

Според него "той /Ахмед Емин, бел.ред./ е бил притеснен, разсеян". Валери Цветанов казва, че Ахмед Емин е бил човек с невероятно чувство за хумор. Умерен, отговорен. И винаги когато не е могъл да стигне до шефа можел да разчита на него. "Винаги съм го усещал като някаква опора, като човек с който мога отговорно да поставя проблемите и да търся тяхното решение", казва Цветанов. Министърът на земеделието казва още, че няма никакво обяснение за случилото се. "Нямам никакво логично обяснение", повторя на няколко пъти Валери Цветанов.



 
Заедно
Evénements à venir
 
 
 
    Encore 
Interviews
 
 
 
    Encore 
Articles récents
 
    Encore 

Projet de Institut européen | Centre de modernisation des politiques | Institut des politiques européennes |
| Protections des données privés | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Le système d'information est réalisé grace au soutien financier de Institut Société ouverte et Fondation Société ouverte - Sofia