Europe.bg
  Page d’accueil - Actualités - Actualités
  NAVIGATION
  My.Europe.bg
  Utilisateur:
  
  Mot de passe:
  
  
Registration
Mot de passe oublié
Europe.bg, c'est quoi?
 
  Information
Plan du site
Contacts
Partenaires
Partenaires média
This version of Europe Gateway is outdated since April 25, 2014.

Actualités / Actualités

RSS
  • A+
  • A-
02-09-2009

Румяна Желева: Група държави от ЕС настояват за по-сериозни санкции за България и Румъния по напредъка в правосъдие и вътрешен ред

"Група държави от Европейския съюз настояват за по-сериозни санкции във връзка с механизма за сътрудничество и проверка в областта на правосъдието и вътрешните работи за България и Румъния, въпреки че последният доклад за страната ни обхваща период, в който е управлявало предишното правителство", заяви външният министър Румяна Желева на пресконференция в Министерски съвет.

„Ние си поставихме за цел да убедим с непосредствената си воля, че новото правителство предприема конкретни мерки да се постигнат конкретни резултати, за да не се разширява обхватът на механизъма", поясни тя, цитирана от агенция "Фокус". Затова се активира работата по изпълнението на работата по присъединването на страната ни към Шенген, където има много проблеми.

Както Портал ЕВРОПА  съобщи по-рано днес, холандското външно министерство смята, че напредъкът в Румъния и България не е адекватен. "Холандското правителство ще продължи да настоява за подобряване на положението в двете страни до достигането им на европейско ниво", се казва в писмо, изпратено до Европейската комисия от Хага. "Ако това не се случи, ще има сериозни последствия за трансфера на еврофондове за двете страни и присъединяването им към Шенгенската зона", се казва в отговора на холандското външно министерство по повод на доклада на за напредъка на двете страни, в областта на правосъдието и вътрешния ред , представен на 22 юли, пише електронното издание за геополитика и анализи Исриа. Подробности четете ТУК .

В средата на август правителството на премиера Борисов създаде междуведомствен координационен екип, който
да следи напредъка на България по глава 24 - "Правосъдие и вътрешен ред". Министърът на правосъдието Маргарита Попова председателства новата структура. В нея влизат още вицепремиерите Симеон Дянков и Цветан Цветанов, външният министър Румяна Желева и председателят на ДАНС Цветлин Йовчев. Екипът ще следи напредъка на България по шестте показатели, описани в доклада.



 
Заедно
Evénements à venir
 
 
 
    Encore 
Interviews
 
 
 
    Encore 
Articles récents
 
    Encore 

Projet de Institut européen | Centre de modernisation des politiques | Institut des politiques européennes |
| Protections des données privés | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Le système d'information est réalisé grace au soutien financier de Institut Société ouverte et Fondation Société ouverte - Sofia