Europe.bg
  Page d’accueil - Actualités - Actualités
  NAVIGATION
  My.Europe.bg
  Utilisateur:
  
  Mot de passe:
  
  
Registration
Mot de passe oublié
Europe.bg, c'est quoi?
 
  Information
Plan du site
Contacts
Partenaires
Partenaires média
This version of Europe Gateway is outdated since April 25, 2014.

Actualités / Actualités

RSS
  • A+
  • A-
13-01-2010

Фюле обеща продължаване на преговорите с Турция

Номинираният за еврокомисар за разширяването Щефан Фюле обеща, че ЕС ще продължи преговорите за присъединяване на Турция въпреки възраженията на ключови страни-членки като Франция и Германия, съобщава БНР.

"Възнамерявам да продължа хода на присъединителните преговори с Турция. Това е най-добрият начин да помогнем на Турция да се модернизира", каза Фюле на днешното си изслушване пред Европейския парламен в Брюксел. Въпреки резервите на някои европейски държави във връзка със спазването на правата на човека в Турция, в страната "бе постигнат голям напредък". "Много табута от миналото сега се дискутират открито в обществото", подчерта той.

Присъединителните преговори на Турция започнаха през октомври 2005 г., но оттогава напредъкът в преговорния процес е бавен заради липсата на напредък в демократичните реформи и нерешени проблеми с Република Кипър.

"Няма да има пряк път към ЕС. Всички държави трябва да отговарят на изискванията, да продължават реформите", в същото време коментира Фюле. Той допълни, че ще се присъединяват само нови държави, които могат да извлекат полза от членството си в общността и ЕС може да извлече ползи от тях, съобщава Econ.bg.

Като точки от своята работа Фюле отбеляза, че ще се опита да адаптира подхода на ЕС към отделните държави. "В тази връзка ще координираме действията си с баронеса Аштън". Ще работя за по-добър достъп до пазарите и подобряване на мобилността и в тази връзка за облекчението на визовия режим и сключването на Споразумения за свободна търговия с партньорите, допълни Фюле.



 
Заедно
Evénements à venir
 
 
 
    Encore 
Interviews
 
 
 
    Encore 
Articles récents
 
    Encore 

Projet de Institut européen | Centre de modernisation des politiques | Institut des politiques européennes |
| Protections des données privés | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Le système d'information est réalisé grace au soutien financier de Institut Société ouverte et Fondation Société ouverte - Sofia