Europe.bg
  Page d’accueil - Actualités - Actualités
  NAVIGATION
  My.Europe.bg
  Utilisateur:
  
  Mot de passe:
  
  
Registration
Mot de passe oublié
Europe.bg, c'est quoi?
 
  Information
Plan du site
Contacts
Partenaires
Partenaires média
This version of Europe Gateway is outdated since April 25, 2014.

Actualités / Actualités

RSS
  • A+
  • A-
08-06-2010

Салгадо подчерта подкрепата за мерките на Испания и Португалия на срещата на Екофин

Испанският министър на икономиката и финансите Елена Салгадо, подчерта подкрепата, получена от страните-членки на Еврозоната за мерките, предприети от Испания и Португалия на срещата на Екофин в Люксембург днес, предава сайта на Испанското председателство на ЕС.

При влизането си в срещата на европейските министри на икономиката и финансите, Салгадо каза: "Представихме план за икономии до 2013 година, в който очевидно всички данни които се изпращат ежегодно на Европейския съюз, трябва да се актуализират всяка година според Пакта за стабилност и растеж".

"Но няма повече специфични мерки", добави Салгадо, това което е налице, добави тя, "е ангажимент от страна на испанското правителство, че ако има разлики в изпълнението на бюджета, то те ще бъдат разрешени, така че във всеки случай дефицитът през 2011 година ще е 6%".

"Ще трябва да достигнем 3% до 2013 година. Така очевидно през 2012 и 2013 година ще трябва да продължим да работим в тази посока... Това, което получихме вчера, беше подкрепа за мерките в Португалия и Испания".

Днес Салгадо изрази решимост за предприемането на допълнителни действия, "необходими" за намаляването на дефицитите, но потвърди, че не са подготвени други конкретни мерки, тъй като тя смята, че обявените досега действия ще бъдат достатъчни.

Изявленията на испанския министър дойдоха, след като председателят на еврогрупата, Жан-Клод Юнкер, започна срещата в понеделник с искане за повече мерки от страна на Испания и Португалия след 2011 година, както и за реформи в трудовия пазар и пенсионната система.



 
Заедно
Evénements à venir
 
 
 
    Encore 
Interviews
 
 
 
    Encore 
Articles récents
 
    Encore 

Projet de Institut européen | Centre de modernisation des politiques | Institut des politiques européennes |
| Protections des données privés | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Le système d'information est réalisé grace au soutien financier de Institut Société ouverte et Fondation Société ouverte - Sofia