Europe.bg
  Page d’accueil - Actualités - Actualités
  NAVIGATION
  My.Europe.bg
  Utilisateur:
  
  Mot de passe:
  
  
Registration
Mot de passe oublié
Europe.bg, c'est quoi?
 
  Information
Plan du site
Contacts
Partenaires
Partenaires média
This version of Europe Gateway is outdated since April 25, 2014.

Actualités / Actualités

RSS
  • A+
  • A-
20-08-2010

ЕК: не искаме от Гърция допълнително свиване на разходите

Гърция е на път да изпълни задълженията си за съкращаване на бюджетния дефицит и ще изпълни целите си, ако се придържа към обещанието си да поддържа бюджетните разходи с 4 млрд. евро по-ниски от планираното, съобщи ЕК днес, цитирана от Ройтерс.

„Ние не искаме от Гърция да прави допълнителни ограничения на разходите", заяви днес говорителят Амадеу Алтафаж, пояснявайки вчерашните заключения на ЕК до финансовите министри на ЕС.

В комуникацията на Брюксел се посочва, че Гърция ще постигне целта си за ограничаване на дефицита за 2010г. до десет процента, ако запази много стриктен контрол на разходите, „водейки до общо 4 млрд. евро по-малко разходи от планираното за да се превъзмогнат свиването на приходите и увеличените разходи в други сектори". Алтафаж добави, че допълнителните 4 млрд. евро съкращаване, вече са дадени като обещание от гръцкото правителство и Атина вече се е представила по-добре от обещаното през първите шест месеца на тази година.

За първата половина на годината разходите са били с 5.6 млрд. евро по-малко от планираното, посочиха от ЕК. „Ако това добро представяне продължи през следващите месеци, разходите ще бъдат по-малки с около 4 млрд. евро без допълнителни мерки", заяви Алтафаж.



 
Заедно
Evénements à venir
 
 
 
    Encore 
Interviews
 
 
 
    Encore 
Articles récents
 
    Encore 

Projet de Institut européen | Centre de modernisation des politiques | Institut des politiques européennes |
| Protections des données privés | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Le système d'information est réalisé grace au soutien financier de Institut Société ouverte et Fondation Société ouverte - Sofia