Europe.bg
  Page d’accueil - Actualités - Actualités
  NAVIGATION
  My.Europe.bg
  Utilisateur:
  
  Mot de passe:
  
  
Registration
Mot de passe oublié
Europe.bg, c'est quoi?
 
  Information
Plan du site
Contacts
Partenaires
Partenaires média
This version of Europe Gateway is outdated since April 25, 2014.

Actualités / Actualités

RSS
  • A+
  • A-
27-09-2010

ЕС иска в бъдеще да контролира и политиката на възнаграждения на страните-членки

Европейският съюз иска да разшири значително влиянието си върху икономическата политика. В рамките на т.нар. предупредителна система в бъдеще ще трябва да бъдат наблюдавани и финансовата политика и политиката на възнаграждения на отделните страни-членки и в случай на нужда ще бъдат изисквани промени, съобщава германското издание „Ди Велт".

Това става ясно от нов законопроект за създаване на европейско икономическо правителство, с който разполага „Ди Велт" и който еврокомисарят по валутата Оли Рен ще представи в сряда. Ако една държава не изпълни изискванията за корекция, я заплашват санкции в размер на 0,1% от БВП.

Как ЕС иска да упражни влияние и върху политиката на възнаграждения на една страна, обясни главният служител за икономически въпроси на ЕК Марко Бути в интервю за „Ди Велт". „Ако възнагражденията в публичния сектор ощетяват конкурентноспособността и стабилността на цените, тогава ще има подкана към страната да коригира това развитие. И разбира се развитието на възнагражденията в публичния сектор влияят силно на частната икономика".

Чрез наблюдение и оценяване на националните икономически политики Брюксел иска да предотврати в рамките на еврозоната твърде високи отклонения във важни икономически индикатори като конкурентноспособността. „Икономически дисбаланси, включително на значими и продължителни разлики в конкурентноспособността, се оказаха много вредни за ЕС и преди всичко за еврото", смятат служителите в ЕС.

По информация на правителствени кръгове в Берлин федералното правителство е готово да одобри новата „предупредителна система".



 
Заедно
Evénements à venir
 
 
 
    Encore 
Interviews
 
 
 
    Encore 
Articles récents
 
    Encore 

Projet de Institut européen | Centre de modernisation des politiques | Institut des politiques européennes |
| Protections des données privés | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Le système d'information est réalisé grace au soutien financier de Institut Société ouverte et Fondation Société ouverte - Sofia