Europe.bg
  Page d’accueil - Actualités - Actualités
  NAVIGATION
  My.Europe.bg
  Utilisateur:
  
  Mot de passe:
  
  
Registration
Mot de passe oublié
Europe.bg, c'est quoi?
 
  Information
Plan du site
Contacts
Partenaires
Partenaires média
This version of Europe Gateway is outdated since April 25, 2014.

Actualités / Actualités

RSS
  • A+
  • A-
28-09-2005

ЗА БЪЛГАРИЯ КРИТИЧНА ОСТАВА СФЕРАТА НА СЪДЕБНАТА СИСТЕМА И БОРБАТА С ОРГАНИЗИРАНАТА ПРЕСТЪПНОСТ

България и Румъния ще бъдат третирани наравно с десетте държави, които се присъединиха към ЕС през май миналата година и ЕК няма да предявява нови изисквания към страната ни. Такова уверение са получили българските наблюдатели в Европейския парламент от еврокомисаря по разширяването Оли Рен на вчерашната си среща в Страсбург.

Според наблюдателя от ДСБ Димитър Абаджиев Оли Рен е казал, че докладът на Европейската комисия на 25 октомври ще бъде обективен и ще се оценяват само фактите. Комисарят обаче изтъкнал, че критична сфера остава съдебната система, досъдебното производство и борбата с организираната престъпност. Рен посочил, че еврокомисията тепърва ще оценява дали промените в досъдебното производство са ефективни.

Наблюдателят от квотата на ОДС Мария Капон определи като сдържано изказването на Рен за очаквания доклад.

"Оли Рен заяви, че в мониторинговия доклад няма да има нито мнение по въпроса за предпазната клауза, нито препоръка за датата на членство", каза председателят на Комисията по европейската интеграция на Народното събрание и наблюдател от БСП Атанас Папаризов.

По думите на Папаризов Рен се надява, че въпреки забележките към България, които докладът ще съдържа, страната ни ще бъде в състояние да преодолее тези слабости до април 2006 г, когато се очаква страните членки на ЕС да вземат окончателно решение за присъединяването на България към ЕС.

"Еврокомисарят подчерта, че някои страни от ЕС очакват доклада, преди да ратифицират присъединителния ни договор и именно от тази гледна точка докладът и усилията, които ще предприемем за преодоляване на слабостите, ще бъдат много важни", подчерта Папаризов.



 
Заедно
Evénements à venir
 
 
 
    Encore 
Interviews
 
 
 
    Encore 
Articles récents
 
    Encore 

Projet de Institut européen | Centre de modernisation des politiques | Institut des politiques européennes |
| Protections des données privés | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Le système d'information est réalisé grace au soutien financier de Institut Société ouverte et Fondation Société ouverte - Sofia