Europe.bg
  Page d’accueil - Actualités - Actualités
  NAVIGATION
  My.Europe.bg
  Utilisateur:
  
  Mot de passe:
  
  
Registration
Mot de passe oublié
Europe.bg, c'est quoi?
 
  Information
Plan du site
Contacts
Partenaires
Partenaires média
This version of Europe Gateway is outdated since April 25, 2014.

Actualités / Actualités

RSS
  • A+
  • A-
14-10-2010

Миколай Довгиелевич оттегли кандидатурата си за европейската дипломатическа служба

Държавният секретар на външните работи на Полша Миколай Довгиелевич отпадна от конкуренцията един от постовете на заместник на върховния представител на ЕС по външната политика Катрин Аштън. Новината бе съобщена от полските медии, които цитират Радек Сикорски, външен министър , предава EUobserver.

Довгиелевич се е оттеглил, за да засили шансовете на друг кандидат от Варшава - Мицей Поповски за поста на заместник генерален секретар на Европейската служба за външни действия, както и, за да се съсредоточи върху подготовката на председателство на ЕС през втората половина на 2011 г.

Довгиелевич имаше личната подкрепа на премиера Доналд Туск. Той е работил с бившия председател на ЕП Пат Кокс и за ЕК при Маргот Валстрьом.

Смята се, че кандидатурата на Поповски има повече тежест в Брюксел заради своята възраст и опит. Очаква се следващата седмица Аштън да обяви следващите високопоставени назначения в новата служба след гласуването в ЕП на бюджета на службата и регулациите по наемането и функционирането на мисиите.

Правната комисия на ЕП ще гласува дали да установи "индикативни цели по наемането на служители" на 18 октомври. ЕП и Аштън постигнаха съгласия по финансовия надзор на дипломатическите мисии.



 
Заедно
Evénements à venir
 
 
 
    Encore 
Interviews
 
 
 
    Encore 
Articles récents
 
    Encore 

Projet de Institut européen | Centre de modernisation des politiques | Institut des politiques européennes |
| Protections des données privés | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Le système d'information est réalisé grace au soutien financier de Institut Société ouverte et Fondation Société ouverte - Sofia