Europe.bg
  Page d’accueil - Actualités - Actualités
  NAVIGATION
  My.Europe.bg
  Utilisateur:
  
  Mot de passe:
  
  
Registration
Mot de passe oublié
Europe.bg, c'est quoi?
 
  Information
Plan du site
Contacts
Partenaires
Partenaires média
This version of Europe Gateway is outdated since April 25, 2014.

Actualités / Actualités

RSS
  • A+
  • A-
09-11-2010

Трайчо Трайков: България е "силно обезпокоена" от забавянията в изпълнението на "Набуко"

България е "силно обезпокоена" от забавянията в изпълнението на европейския проект "Набуко", който се осъществява по инициатива и под ръководството на австрийския петролен и газов концерн О Ем Ви. Това заяви българският министър на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков във Виена. Той подчерта, че България е крайно заинтересована от газопровода "Набуко", тъй като сега страната зависи на 100 процента само от един доставчик на природен газ, предава БНР.

България подкрепя руския проект "Южен поток" за доставка на природен газ за Европа. Руският проект осигурява диверсификацията на маршрутите за доставка на природен газ, отбеляза също министърът. "Искаме да разнообразим енергийните източници, защото България е зависима 100 процента от вноса на природен газ от Русия през Украйна", за да не бъдем вече зависими от вноса на енергия", заяви Трайков.

"България и Румъния не могат да бъдат определени като най-корумпираните страни в Европейския съюз и региона на Югоизточна Европа, а сравненията между двете страни по този въпрос често са погрешни", заяви министърът. "Когато се говори за България и Румъния, се прави опит да се покаже коя е най-корумпираната страна, което се отразява на възприятието на инвеститорите", поясни той.



 
Заедно
Evénements à venir
 
 
 
    Encore 
Interviews
 
 
 
    Encore 
Articles récents
 
    Encore 

Projet de Institut européen | Centre de modernisation des politiques | Institut des politiques européennes |
| Protections des données privés | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Le système d'information est réalisé grace au soutien financier de Institut Société ouverte et Fondation Société ouverte - Sofia