Europe.bg
  Page d’accueil - Actualités - Actualités
  NAVIGATION
  My.Europe.bg
  Utilisateur:
  
  Mot de passe:
  
  
Registration
Mot de passe oublié
Europe.bg, c'est quoi?
 
  Information
Plan du site
Contacts
Partenaires
Partenaires média
This version of Europe Gateway is outdated since April 25, 2014.

Actualités / Actualités

RSS
  • A+
  • A-
11-11-2010

Започва срещата на Г-20 в Сеул

Днес започва двудневната среща на високо равнище на водещите индустриални страни и страни в преход (Г-20) в Сеул, Южна Корея. Очаква се срещата да бъде доминирана от валутния спор между САЩ и Китай, предава Ройтерс. Ден преди конференцията Китай изрази съмнение в кредитоспособността на Америка и взе първи мерки срещу опасявания прилив от спекулитивни кредити от САЩ.

Германският канцлер Ангела Меркел също разкритикува паричната политика на американската емисионна банка, която иска да вкара още 600 млрд. долара в икономиката. Непосредствено преди занимаването си тя се изказа срещу държавните цели за излишъци в износа, както беше предложил американският финансов министър Тимъти Гайтнер. Меркел обаче похвали китайците.

Малко преди началото на срещата на Г-20 в четвъртък тя отново застана срещу искането на САЩ за ограничаване на излищъка в износа. „Политическото поставяне на горна граница за излишъци и дефицити в търговския баланс е нито икономическо опрадвано, нито политичски подходящо", заяви тя на конференция пред представители на икономиката в Сеул. Същевременно тя подчерта, че за бъдещия балансиран икономически растеж в света е абсолютно необходимо да се премахнат глобалните неравновесия в търговските баланси на страните.

Канцлерът призова към сътрудничество държавите от Г-20, които ще обсъждат тази тема на започващата вечерта местно време среща на върха. „Само съместни действия могат да ни извадят от кризата", каза Меркел.

Конфликтът между икономически ударената Амерка и водещите страни износителки Китай и Германия продължава вече седмици. Ангела Меркел искаше да се срещне с президента на САЩ Барак Обама още преди да започне срещата на върха в Сеул.



 
Заедно
Evénements à venir
 
 
 
    Encore 
Interviews
 
 
 
    Encore 
Articles récents
 
    Encore 

Projet de Institut européen | Centre de modernisation des politiques | Institut des politiques européennes |
| Protections des données privés | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Le système d'information est réalisé grace au soutien financier de Institut Société ouverte et Fondation Société ouverte - Sofia