Europe.bg
  Page d’accueil - Actualités - Actualités
  NAVIGATION
  My.Europe.bg
  Utilisateur:
  
  Mot de passe:
  
  
Registration
Mot de passe oublié
Europe.bg, c'est quoi?
 
  Information
Plan du site
Contacts
Partenaires
Partenaires média
This version of Europe Gateway is outdated since April 25, 2014.

Actualités / Actualités

RSS
  • A+
  • A-
07-01-2011

Барозу на посещение в Будапеща, Унгария подкрепя еврооблигациите

Председателят на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу ще се срещне днес с унгарския премиер Виктор Орбан в Будапеща, предава АФП. Тема на срещата ще бъде основно шестмесечното председателство на ЕС, както и оспорваният унгарски медиен закон, който предизвика критика в цяла Европа.

В четвъртък Орбан призна тактически грешки в спора около медийния закон, но не пожела да го променя. „Беше лош старт на унгарското председателство", каза премиерът в Будапеща преди официалната церемония по предаването на председателството от Белгия на Унгария.

Външният министър на Люксембург Жан Аселборн призова Европейската комисия към бързи действия. „ЕК трябва да помогне за налагането на свободата на пресата и свободното изразяване на мнението. Очевидно е, че унгарският медиен закон нарушава основни демократически права и особено чл.11 от хартата за основните права на ЕС", каза Аселборн, цитиран от „Ди Велт".

Същевременно унгарското председателство на ЕС се изказа за въвеждането на т.нар. евробондове, допълва АФП. Общите държавни облигации на страни от еврозоната са необходими в края на краищата, за да се реагира на дефицита в държавните бюджети, заяви финансовият министър на страната Георги Матолкси. По думите му са нужни „всички нови източници".

С оглед на съпротивата на някои страни обаче тази година не се очаква въвеждането на евробондове, продължи той, но изрази оптимизъм, че до 2013 г. или до средата на десетилетието ще съществуват „нови финансови продукти като евробондове".



 
Заедно
Evénements à venir
 
 
 
    Encore 
Interviews
 
 
 
    Encore 
Articles récents
 
    Encore 

Projet de Institut européen | Centre de modernisation des politiques | Institut des politiques européennes |
| Protections des données privés | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Le système d'information est réalisé grace au soutien financier de Institut Société ouverte et Fondation Société ouverte - Sofia