Europe.bg
  Page d’accueil - Actualités - Actualités
  NAVIGATION
  My.Europe.bg
  Utilisateur:
  
  Mot de passe:
  
  
Registration
Mot de passe oublié
Europe.bg, c'est quoi?
 
  Information
Plan du site
Contacts
Partenaires
Partenaires média
This version of Europe Gateway is outdated since April 25, 2014.

Actualités / Actualités

RSS
  • A+
  • A-
14-02-2011

Говорителят на МВнР: Докладите за България в работната група по Шенген бяха приети

Докладите за Шенгенската информационна система и сухопътната граница в частта за България са приети на Работната група към Европейския съвет, предаде Агенция КРОСС. Това потвърди пред Агенцията Весела Чернева, говорител на Министерство на външните работи.

„Заседанието на групата започна днес и продължава утре до обяд. В частта за България е бил приет докладът за ШИС и докладът за сухопътната граница”, каза тя.

Определена е и дата за допълнителна проверка за окончателното изпълнение на техническите критерии.

По време на сутрешната част от днешното заседание делегациите констатираха, че България е отговорила изчерпателно на всички допълнителни въпроси до момента на другите страни-членки. Работната група е одобрила доклада от оценката в областта на шенгенската информационна система ШИС/СИРЕНЕ, където е било констатирано, че България покрива необходимите изисквания, уточниха от МВнР.

Одобрен е бил и докладът от допълнителната оценка на българо-турската сухопътна граница. Въз основа на подробната информация относно готовността на България да изпълни допълнителните препоръки в цитирания документ, Работната група е взела решение да проведе още едно посещение в страната ни - за финализиране на техническата оценка на охраната на българо-турската сухопътна граница. То ще се състои през втората половина на март т.г.



 
Заедно
Evénements à venir
 
 
 
    Encore 
Interviews
 
 
 
    Encore 
Articles récents
 
    Encore 

Projet de Institut européen | Centre de modernisation des politiques | Institut des politiques européennes |
| Protections des données privés | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Le système d'information est réalisé grace au soutien financier de Institut Société ouverte et Fondation Société ouverte - Sofia