Europe.bg
  Page d’accueil - Actualités - Actualités
  NAVIGATION
  My.Europe.bg
  Utilisateur:
  
  Mot de passe:
  
  
Registration
Mot de passe oublié
Europe.bg, c'est quoi?
 
  Information
Plan du site
Contacts
Partenaires
Partenaires média
This version of Europe Gateway is outdated since April 25, 2014.

Actualités / Actualités

RSS
  • A+
  • A-
10-03-2011

Франция приветства постигнатото досега от България по Шенген

Връзките с Франция са от голямо значение за нас и нашата цел е да ги развиваме, както в двустранен икономически план, така и в рамките на диалога в ЕС. Това беше основното послание на Николай Младенов към новия френски външен министър Ален Жупе по време на срещата им в Париж вчера, съобщава пресслужбата на външното ни министерство. "Искаме да развиваме партньорството си в енергетиката - особено в ядрената енергетика и във формулирането на обща европейска енергийна политика", каза Николай Младенов.

По отношение на кандидатурата на България за Шенген той заяви, че правителството има твърда позиция по нелегалната емиграция и взима всички мерки за сигурността на границите, както за да покрие шенгенските критерии, така и заради българските граждани. Френският външен министър Ален Жупе изрази разбиране за желанието на България да стане член на Шенген и приветства постигнатото досега. Той се ангажира в следващите месеци да следи отблизо и добронамерено процеса. Франция изрази воля за съвместна работа в европейската рамка за постигане на тази цел въз основа на проверим напредък на място и без изкуствен график.

Основна тема на разговорите между двамата външни министри беше ситуацията в Северна Африка и Близкия Изток. Те се обединиха около разбирането, че са необходими спешни мерки за преодоляване на хуманитарната криза в Либия и по нейните граници. Трябва да има ясна международно-правна рамка на усилията за умиротворяване, подчертаха министрите.

"От сърцето на Кайро до предградията на Триполи, хората в Северна Африка искат по-широко представителство в управлението на страните си, искат ограничаване на корупцията и смяна на режима", заяви Николай Младенов преди днешния Съвет на министрите на външните работи на ЕС.



 
Заедно
Evénements à venir
 
 
 
    Encore 
Interviews
 
 
 
    Encore 
Articles récents
 
    Encore 

Projet de Institut européen | Centre de modernisation des politiques | Institut des politiques européennes |
| Protections des données privés | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Le système d'information est réalisé grace au soutien financier de Institut Société ouverte et Fondation Société ouverte - Sofia