Europe.bg
  Page d’accueil - Actualités - Actualités
  NAVIGATION
  My.Europe.bg
  Utilisateur:
  
  Mot de passe:
  
  
Registration
Mot de passe oublié
Europe.bg, c'est quoi?
 
  Information
Plan du site
Contacts
Partenaires
Partenaires média
This version of Europe Gateway is outdated since April 25, 2014.

Actualités / Actualités

RSS
  • A+
  • A-
31-08-2011

Гръцките заведения се противопоставят на по-високото ДДС върху храните и напитките

Ресторантьорите в Гърция обявиха, че спират плащанията към държавата, докато правителството не оттегли решението си за облагане на заведенията за хранене с 23 процента Данък добавена стойност, предаде ТВ „Европа". От 1 септември храни и напитки в Гърция поскъпват заради увеличената ставка на Данък добавена стойност от 13 на 23 на сто.

Повишеният данък е включен в договорената с кредиторите средносрочна програма на правителството, съдържаща рестрикции за излизане на страната от кризата.

Очаква се по-високото ДДС да донесе на хазната приходи от 300 млн. евро тази година и 700 млн. евро през 2012 г. Ставката е диференцирана и е по-ниска 13 на сто за чужденци, посещаващи Гърция, и за гърци, ползващи услугите на чуждестранни туристически агенции. За всички останали тя е 23%.

Анализатори смятат, че тази мярка ще засегне гръцките туристически пакети и услуги и ще предизвика объркване и смут на пазара. По-ниският ДДС от 13% се запазва и за смесените магазини, където се продават пакетирани храни и сготвени ястия.

Консервативната опозиция упрекна правителството за това, че с тази диференция на Данък добавена стойност е превърнала гърците във втора категория граждани.



 
Заедно
Evénements à venir
 
 
 
    Encore 
Interviews
 
 
 
    Encore 
Articles récents
 
    Encore 

Projet de Institut européen | Centre de modernisation des politiques | Institut des politiques européennes |
| Protections des données privés | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Le système d'information est réalisé grace au soutien financier de Institut Société ouverte et Fondation Société ouverte - Sofia