Europe.bg
  Page d’accueil - Actualités - Actualités
  NAVIGATION
  My.Europe.bg
  Utilisateur:
  
  Mot de passe:
  
  
Registration
Mot de passe oublié
Europe.bg, c'est quoi?
 
  Information
Plan du site
Contacts
Partenaires
Partenaires média
This version of Europe Gateway is outdated since April 25, 2014.

Actualités / Actualités

RSS
  • A+
  • A-
20-03-2006

Н. МИХАЙЛОВА: “ИМА ПРОТИВОРЕЧИВИ СИГНАЛИ ЗА ШАНСОВЕТЕ НИ ЗА ВЛИЗАНЕ В ЕС”

Много често има неположителни и противоречиви сигнали за шансовете за влизане на България в Европейския съюз /ЕС/. Това заяви Надежда Михайлова след среща с премиера Сергей Станишев, предаде репортер на БГНЕС.

Михайлова подчерта, че й предстои в Брюксел да се срещне с министър-председателите на десницата в Европа и като българка ще се опита да помогне присъединяването на България към ЕС да се състои в срок. Уверих премиера, че десницата ще направи всичко възможно България да постигне членството си от 1 януари 2007 г. Най-важното обаче предстои за изпълнителната власт, подчерта Надежда Михайлова и каза, че премиерът също се е съгласил с това заключение. На срещата Станишев е подчертал, че също очаква решението на Европейската комисия за присъединяването на страната ни да бъде по заслуги, което означава, че трябва да са изпълнени всички изискванията, които ЕС очаква от нас. Надежда Михайлова каза още, че вторият повод за посещението й е предизвикан от това, че десницата, която е инициатор за европейския модел в България напоследък е обвинявана за проблемите на страната. Даже във връзка с наводненията вместо да бъде поета отговорност за изчезналите средства, беше казано, че правителството на ОДС не се е справило с пожарите, коментира Михайлова. Аз се питам, ако ЕС приеме България с условия или недай си боже не ни приеме в срок, отново ли дясното е виновно. Важно е кой ще носи отговорността за проблемите и смятам, че този дебат трябва да бъде поставен на дневен ред, категорична бе Михайлова. Независимо от опитите на НДСВ и ДПС да заявят огромния си принос за ЕС онова, което българските граждани запомниха, е предпазната клауза, каза още тя. Една от най-големите зони на притеснение, според Михайлова, са реформите в правосъдието и вътрешните работи. Според нея хората очакват реални действия, а не само обещания. Михайлова обаче подчерта, че самият факт, че министърът на евроинтеграцията обсъжда различни варианти за присъединяване на България, означава, че управляващите усещат несигурност. Проблемът на десницата не е в лидерите, а в липсата на единна дясна политика. Аз смятам, че дебатът беше зададен погрешно, подчерта Михайлова. Според нея е по-важно да се отговори на въпроса защо 25% от българите, които имат дясно мислене не припознават себе си в десните партии. Михайлова допълни, че ОДС съществува де юре, но не и де факто, а последните действия на ръководството на СДС показват, че СДС се е изчерпал в досегашния му вид. Партиите от дясното пространство е необходимо да си сътрудничат не заради самото сътрудничество, а заради постигане на единна дясна политика, каквато очаква българското общество.



 
Заедно
Evénements à venir
 
 
 
    Encore 
Interviews
 
 
 
    Encore 
Articles récents
 
    Encore 

Projet de Institut européen | Centre de modernisation des politiques | Institut des politiques européennes |
| Protections des données privés | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Le système d'information est réalisé grace au soutien financier de Institut Société ouverte et Fondation Société ouverte - Sofia