Europe.bg
  Page d’accueil - Actualités - Actualités
  NAVIGATION
  My.Europe.bg
  Utilisateur:
  
  Mot de passe:
  
  
Registration
Mot de passe oublié
Europe.bg, c'est quoi?
 
  Information
Plan du site
Contacts
Partenaires
Partenaires média
This version of Europe Gateway is outdated since April 25, 2014.

Actualités / Actualités

RSS
  • A+
  • A-
30-08-2006

БЪЛГАРСКИТЕ ВЛАСТИ ОГРАНИЧАВАТ СВОБОДАТА НА МЕДИИТЕ “ЗАРАДИ ЕВРО-ЧЛЕНСТВОТО”



Държавни и частни медии в България са инструктирани от властите в София да не публикуват репортажи, които можели да навредят на имиджа в страната в чужбина, съобщи Kafene.net, позовавайки се на високопоставен служител на Европейската комисия.

Представителят на ЕК потвърди, че властите в София карали медиите също да не отразяват подробно посещението на делегацията от наблюдатели в страната през миналата седмица.

Високопоставен служител на Европейската комисия, пожелал анонимност, заяви пред Kafene.net, че е учуден от реакцията на българските власти, които се опитват да ограничат свободата на словото в името на членството в Европейския съюз и дават преки указания на държавни медии да не отразява събития, които биха могли, според тях, да бъдат записани в доклада на Брюксел за напредъка на страната по пътя към ЕС.

Той допълни, че дори българските журналисти в Брюксел отказват да отразяват събития или изказвания, които биха могли да влязат в противоречие с разбиранията на българските власти и главните им редактори за това, каква информация трябва да се предоставя на българската общественост.

Представителят на ЕК запита, до кога българските власти ще си затварят очите пред очевидни факти, след като е ясно, че в съвременния свят на електронни медии няма информация, която да не стигне рано или късно до обществото. В своя последен доклад за свободата на словото неправителствената организация Freedom House определи статута на българските медии като "частично свободни", основавайки се на опитите на политици и бизнесмени да оказват натиск върху държавните и частните медии в страната.

(kafene.net)


 
Заедно
Evénements à venir
 
 
 
    Encore 
Interviews
 
 
 
    Encore 
Articles récents
 
    Encore 

Projet de Institut européen | Centre de modernisation des politiques | Institut des politiques européennes |
| Protections des données privés | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Le système d'information est réalisé grace au soutien financier de Institut Société ouverte et Fondation Société ouverte - Sofia