Europe.bg
  Page d’accueil - Actualités - Actualités
  NAVIGATION
  My.Europe.bg
  Utilisateur:
  
  Mot de passe:
  
  
Registration
Mot de passe oublié
Europe.bg, c'est quoi?
 
  Information
Plan du site
Contacts
Partenaires
Partenaires média
This version of Europe Gateway is outdated since April 25, 2014.

Actualités / Actualités

RSS
  • A+
  • A-
31-08-2006

ЕП ПОДГОТВЯ КРИТИЧЕН ДОКЛАД ЗА ТУРЦИЯ

Почти година след като Турция официално започна преговори за членство в ЕС, депутатите от Европейския Парламент подготвят критичен доклад за прогреса на страната по въпросите за човешките права, съобщава EUobserver.

11-страничният предварителен доклад, подготвен от холандският депутат Камиел Еурлингс, заявява, че ЕП "скърби за факта, че е постигнат само ограничен напредък през последните години относно основните права и свободи" и "скърби за липсата на прогрес в областта на свободата на религията от последният доклад насам".

В преамбюла се отбелязва, че "свободата на словото е далеч от задоволителната", а "корупцията остава сериозен проблем".

Намесвайки се в дискусията дали ЕС ще успее да приеме огромната и бедна страна, докладът посочва, че "Капацитетът на ЕС да абсорбира Турция като в същото време запазва процеса на интеграция, подлежи на сериозно обмисляне".
 
Ключовият въпрос с непризнаването на Кипър от страна на Анкара също присъства в доклада, като се напомня на Турция, че промяната отношението е "необходим компонент от процеса на присъединяване".

Докладът трябва да бъде гласуван в комисията по външни отношения в понеделник, а вероятно в края на септември ще бъде представен в пленарната зала.

ЕП се стреми да представи мнението си възможно най-бързо за да повлияе на годишният доклад на ЕК за напредъка на Турция, който трябва да излезе на 26 октомври.

Очаква се доклада на Комисията да бъде изключително критичен към Турция заради продължаващият отказ на страната да приложи Протокола от Анкара и свалянето на търговското ембарго за кипърски кораби и самолети.

 



 
Заедно
Evénements à venir
 
 
 
    Encore 
Interviews
 
 
 
    Encore 
Articles récents
 
    Encore 

Projet de Institut européen | Centre de modernisation des politiques | Institut des politiques européennes |
| Protections des données privés | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Le système d'information est réalisé grace au soutien financier de Institut Société ouverte et Fondation Société ouverte - Sofia