Europe.bg
  Page d’accueil - Actualités - Actualités
  NAVIGATION
  My.Europe.bg
  Utilisateur:
  
  Mot de passe:
  
  
Registration
Mot de passe oublié
Europe.bg, c'est quoi?
 
  Information
Plan du site
Contacts
Partenaires
Partenaires média
This version of Europe Gateway is outdated since April 25, 2014.

Actualités / Actualités

RSS
  • A+
  • A-
05-10-2006

ВЕЛИКОБРИТАНИЯ МОЖЕ ДА МАХНЕ ВИЗИТЕ ЗА БЪЛГАРИ ПРЕДИ НОВА ГОДИНА

Имигранти от Румъния и България може да пристигнат във Великобритания още около Рождество Христово, съобщава Netinfo, позовавайки се на"Дейли експрес".

Лейбъристкото правителство има намерение да премахне по-рано от предвиденото визовите ограничения за двете страни, уточнява изданието.

Министрите се подготвят да отменят визите през декември, въпреки че не са задължени да направят това преди Румъния и България да се присъединят към Европейския съюз на 1 януари 2007 година.

Това решение ще позволи на източноевропейците да пристигнат във Великобритания по-рано и да започнат да търсят работа след Нова година. "С оглед на положението в нашата страна и с оглед на опасенията свързани с имиграцията, правителството трябва да се съобразява с мнението на обществото", каза депутатът от Консервативната партия Андрю Росиндел.

Портал ЕВРОПА припомня, че министърът на вътрешните работи Джон Рийд заяви, че най-вероятно ще бъдат въведени ограничения пред работниците от Румъния и България. Българският премиер Станишев се опита да успокои британците като обяви, че сънародниците му ще предпочетат Южна Европа, тъй като във Великобритания е студено.

Пълният текст на статията можете да видите тук.



 
Заедно
Evénements à venir
 
 
 
    Encore 
Interviews
 
 
 
    Encore 
Articles récents
 
    Encore 

Projet de Institut européen | Centre de modernisation des politiques | Institut des politiques européennes |
| Protections des données privés | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Le système d'information est réalisé grace au soutien financier de Institut Société ouverte et Fondation Société ouverte - Sofia