Europe.bg
  Page d’accueil - Actualités - Actualités
  NAVIGATION
  My.Europe.bg
  Utilisateur:
  
  Mot de passe:
  
  
Registration
Mot de passe oublié
Europe.bg, c'est quoi?
 
  Information
Plan du site
Contacts
Partenaires
Partenaires média
This version of Europe Gateway is outdated since April 25, 2014.

Actualités / Actualités

RSS
  • A+
  • A-
05-10-2006

ТУРЦИЯ ОТЛОЖИ ВИЗИТА НА ДЕЛЕГАЦИЯ НА ЕП

Кандидатстващата за членство в ЕС Турция отложи в последния момент визитата на представители на комисията за околна среда на Европейския Парламент, тъй като в нея участва кипърски депутат. Европейските законодатели се опасяват, че тази мярка може да има негативни последици за преговорите за членство на Турция, съобщава Euobserver.

"Реакцията на Турция е неприемлива", заяви ръководителят на делегацията Карл-Хайнц Флоренц, германски депутат.

"Една демократична страна, спазваща върховенството на закона, а Турция смята себе си за такава, трябва да бъде способна да приема трудни гости. Този инцидент показва, че Турция все още има недостатъци и не е готова за членство в ЕС", се казва в негово заявление.

Говорител на мисията на Турция в ЕС потвърди, че визитата е отложена заради кипърският депутат Мариос Матцакис, като каза, че причината не е в националността на депутата, а в поведението му в миналото.

Либералният депутат Матцакис бе задържан за два дни в турски кипърски затвор по-рано тази година, тъй като е свалил турското знаме от военен пост на "зелената линия" разделяща двете общности в Кипър.

Бе планирано делегацията на ЕП в Турция от днес да води разговори по въпросите на околната среда, здравеопазването, земеделието и енергетиката.

Други членове на Европейския парламент също заявиха, че скандалът ще повлияе отрицателно шансовете на Турция да стане член на ЕС.

Портал ЕВРОПА припомня, че на 8 ноември Европейската Комисия ще представи доклада си за напредъка на Турция. Европейските депутати вече приеха критичен доклад за страната, в който се посочват проблеми в защитата на човешките права, религиозните свободи и правата на жените. Преговорите с Турция може да бъдат прекратени, ако Анкара не отвори пристанищата и летищата си за кипърски кораби и самолети.



 
Заедно
Evénements à venir
 
 
 
    Encore 
Interviews
 
 
 
    Encore 
Articles récents
 
    Encore 

Projet de Institut européen | Centre de modernisation des politiques | Institut des politiques européennes |
| Protections des données privés | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Le système d'information est réalisé grace au soutien financier de Institut Société ouverte et Fondation Société ouverte - Sofia