Europe.bg
  Page d’accueil - Actualités - Actualités
  NAVIGATION
  My.Europe.bg
  Utilisateur:
  
  Mot de passe:
  
  
Registration
Mot de passe oublié
Europe.bg, c'est quoi?
 
  Information
Plan du site
Contacts
Partenaires
Partenaires média
This version of Europe Gateway is outdated since April 25, 2014.

Actualités / Actualités

RSS
  • A+
  • A-
12-10-2006

ХОЛАНДИЯ: НАЧИНЪТ НА ПРИЕМАНЕ НА БЪЛГАРИЯ И РУМЪНИЯ В ЕС НЕ БИВА ДА СЕ ПОВТАРЯ

Начинът, по който бяха приети в ЕС България и Румъния не трябва да се случва повече, заяви външният министър на Холандия Бен Бот. Страните, които искат да станат членове на ЕС трябва най-напред да изпълнят всички критерии. Едва тогава може да бъде определена дата за влизането им, каза той по време на годишния дебат за "Състоянието на ЕС", съобщава холандското издание "NIS news", цитирано от кafene.net.

Европейската комисия предложи неотдавна приемането на България и Румъния през януари, въпреки, че те не отговаря на, т.нар., Копенхагенски критерии. България и Румъния трябва да продължат да извършват реформи в областта на правосъдието и вътрешния ред, авиацията и селското стопанство. Лидерите на европейските правителство трябва скоро да вземат решение по това предложение.

В Холандия парламентарното мнозинство и правителството подкрепиха членството на Румъния и България. Но според Бот начинът на работа с тези две страни не трябва никога повече да бъде повтарян. Холандия ще заеме твърда позиция по този въпрос в ЕС.

"Датите не трябва да се поставят в центъра на вниманието, където трябва да бъде качеството и последователността в реформите," каза Бот. Само тогава гражданите ще имат доверие в разширяването на ЕС, смята той.

Бот и Християндемократите на премиера Ян Петер Балкененде са срещу приемането на България и Румъния в ЕС, както в долната палата на парламента, така и в Европейския парламент. Трудовата партия обвини християндемократите, че не са забранили на лидерите си да гласуват за приемането на двете страни. "Лесно е да кажеш в долната палата, че не си съгласен с нещо, а извън нея да се правиш, че нищо не е станало," каза депутатът Франс Тимерманс от Трудовата партия.

От своя страна християндемократите обвиниха Трудовата партия в липса на единна позиция, тъй като в холандския парламент те гласуваха за членството на България, а в ЕП - против него.




 
Заедно
Evénements à venir
 
 
 
    Encore 
Interviews
 
 
 
    Encore 
Articles récents
 
    Encore 

Projet de Institut européen | Centre de modernisation des politiques | Institut des politiques européennes |
| Protections des données privés | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Le système d'information est réalisé grace au soutien financier de Institut Société ouverte et Fondation Société ouverte - Sofia