Europe.bg
  Page d’accueil - Actualités - Actualités
  NAVIGATION
  My.Europe.bg
  Utilisateur:
  
  Mot de passe:
  
  
Registration
Mot de passe oublié
Europe.bg, c'est quoi?
 
  Information
Plan du site
Contacts
Partenaires
Partenaires média
This version of Europe Gateway is outdated since April 25, 2014.

Actualités / Actualités

RSS
  • A+
  • A-
06-11-2006

ОТ ДНЕС В ЕС ДЕЙСТВАТ НОВИ ПРАВИЛА ЗА АВИАЦИОННА СИГУРНОСТ

Днес влизат в сила ограниченията за пренасяните в ръчния багаж течности и се въвеждат по-строги проверки в летищата в ЕС, съобщава Euobserver.

Ограниченията се отнасят за количеството течности, които могат да се пренасят, в това число алкохол, вода, гелове, лекарства и др. Те трябва да бъдат разпределени в отделни шишенца, които не надвишават 100 милилитра всяко. Общото допустимо количество на всички опаковки е 1 литър.

Те трябва да бъдат поставяни в прозрачни найлонови торбички, които трябва да се побират спокойно в пътната чанта. Тя трябва да бъде затворена преди качването в самолета. Всички европейски летища са задължени да разполагат със самозалепващите се пликове за пътниците, които не са били осведомени за новите правила.

Пътниците могат да вкарват в самолетите детски храни и лекарства в неограничени количества, като за медикаментите трябва да имат издадена рецепта. Жителите на ЕС имат право и на неограничено количество течности като алкохол и парфюми, които са закупени от безмитните магазини на летището. Тези стоки трябва да бъдат държани в прозрачни запечатани пликове.

До 31 декември, преди реалното членство в Евросъюза, за пътуващите за Европа българи ще важи още една забрана - да внасят като ръчен багаж течности, включително алкохол, купени в безмитен магазин на наше летище, съобщава „Дневник".

Освен това служителите на летищата ще проверяват специално и електронна техника като преносими компютри, камери и радиоапарати.

От следващия април в сила ще влязат и допълнителни ограничения за размерите на ръчния багаж - 56 cм x 45 cм x 25 cм, като изключение ще се прави за специални случаи като калъфи за музикални инструменти.



 
Заедно
Evénements à venir
 
 
 
    Encore 
Interviews
 
 
 
    Encore 
Articles récents
 
    Encore 

Projet de Institut européen | Centre de modernisation des politiques | Institut des politiques européennes |
| Protections des données privés | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Le système d'information est réalisé grace au soutien financier de Institut Société ouverte et Fondation Société ouverte - Sofia