Europe.bg
  Page d’accueil - Actualités - Actualités
  NAVIGATION
  My.Europe.bg
  Utilisateur:
  
  Mot de passe:
  
  
Registration
Mot de passe oublié
Europe.bg, c'est quoi?
 
  Information
Plan du site
Contacts
Partenaires
Partenaires média
This version of Europe Gateway is outdated since April 25, 2014.

Actualités / Actualités

RSS
  • A+
  • A-
07-12-2006

КАЛФИН ОБСЪЖДА ЕС С РУСКИЯ ВЪНШЕН МИНИСТЪР

Гостуващият от вчера в Русия български вицепремиер и външен министър Ивайло Калфин се срещна с руския си колега Сергей Лавров в руското външно министерство в Москва, съобщава News.bg.

Сергей Лавров посочи, че тема на разговора е българското членство в Европейския съюз. Ивайло Калфин припомни от своя страна за голямото отрицателно търговско салдо за България и заяви, че трябва да бъдат търсени пътища за преодоляването му.

Водят се преговори за нова търговско-икономическа спогодба с Русия и българската страна желае това да стане максимално бързо, каза Калфин.

Преди срещата си с руския си колега, министър Калфин зяви, че по време на срещата ще потърси повече яснота около ситуацията, в която Русия заплаши да забрани вноса на всякакви европейски продукти от 1 януари заради проблемите с болестите по животните и лошата хигиена в България и Румъния.

Българският външен министър определи опасенията на Москва като напълно неоснователни.

Портал ЕВРОПА припомня, че по време на срещата на високо равнище между Русия и страните от ЕС, руският президент Владимир Путин отправи критики към съюза, че е приел България и Румъния без преди това да се консултира с Москва.
"Жалко, че ЕС взе решение за присъединяването на България и Румъния, без да се консултира с нас в интерес на всички участници", каза Путин. Критиката му е насочена най-вече към Европейската комисия и по-малко към 25-те страни членки, уточни той.

Преди изявлението на Путин от руската Федерална служба за ветеринарен контрол обявиха, че са предупредили ЕС, че Русия ще спре издаването на лицензи за внос от ЕС от 1 януари, ако не получи гаранции за сигурност и качество на месото, внасяно от България и Румъния.

Посланикът на Русия в ЕС заяви, че България и Румъния трябва да спазват правилата за внос на месо и растения. На пресконференция в Москва преди срещата на високо равнище ЕС - Русия, руският посланик обърна внимание на факта, че двете нови членки на съюза трябва да изпълнят стандарти, одобрени от ЕС и от Русия.




 
Заедно
Evénements à venir
 
 
 
    Encore 
Interviews
 
 
 
    Encore 
Articles récents
 
    Encore 

Projet de Institut européen | Centre de modernisation des politiques | Institut des politiques européennes |
| Protections des données privés | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Le système d'information est réalisé grace au soutien financier de Institut Société ouverte et Fondation Société ouverte - Sofia