Europe.bg
  Page d’accueil - Actualités - Actualités
  NAVIGATION
  My.Europe.bg
  Utilisateur:
  
  Mot de passe:
  
  
Registration
Mot de passe oublié
Europe.bg, c'est quoi?
 
  Information
Plan du site
Contacts
Partenaires
Partenaires média
This version of Europe Gateway is outdated since April 25, 2014.

Actualités / Actualités

RSS
  • A+
  • A-
28-02-2007

ЧАКЪРОВ: СПИСЪЦИТЕ ЗА НАТУРА СА ПРЕДАДЕНИ НА ЕК

Списъците със защитените зони по екологичната мрежа НАТУРА 2000, които правителството одобри, вече са изпратени в Брюксел, съобщи вчера министърът на околната среда и водите Джевдет Чакъров, цитиран от "Дневник".

Той посочи, че ще поиска от Министерството на финансите да осигури средства за експертната група, която трябва да направи нови проучвания на отложените зони по НАТУРА 2000. Това трябва да стане в най-скоро време, защото окончателно решение за зоните трябва да се вземе до октомври.

Правителството реши до октомври тези територии отново да бъдат изследвани от независими екипи, различни от работилите досега по проекта. След това пак ще минат през съвета по биоразнообразие към екоминистерството. Регионалният министър Асен Гагаузов обясни, че единствената причина за решението са исканията на общините зоните да бъдат изключени от "Натура 2000" заради инвеститорите. По този начин се отваря пътят за санкции спрямо България, тъй като решенията за това дали едно място е подходящо за екомрежата трябва да се взимат единствено въз основа на съображения за опазване на биоразнообразието.

Министрите единодушно отложиха за допълнително прецизиране резервата "Алиботуш", част от националния парк "Пирин", защитени местности в Иракли, на нос Калиакра, край река Камчия и др. От списъка отпадна и Дуранкулашкото езеро, което е защитено и по международни конвенции и е част от световното природно наследство като част от миграционния път Via Pontica.



 
Заедно
Evénements à venir
 
 
 
    Encore 
Interviews
 
 
 
    Encore 
Articles récents
 
    Encore 

Projet de Institut européen | Centre de modernisation des politiques | Institut des politiques européennes |
| Protections des données privés | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Le système d'information est réalisé grace au soutien financier de Institut Société ouverte et Fondation Société ouverte - Sofia