Europe.bg
  Page d’accueil - Actualités - Actualités
  NAVIGATION
  My.Europe.bg
  Utilisateur:
  
  Mot de passe:
  
  
Registration
Mot de passe oublié
Europe.bg, c'est quoi?
 
  Information
Plan du site
Contacts
Partenaires
Partenaires média
This version of Europe Gateway is outdated since April 25, 2014.

Actualités / Actualités

RSS
  • A+
  • A-
20-03-2007

ЗАПАДНИТЕ БАЛКАНИ БЕЗ ДАТА ЗА ЧЛЕНСТВО

Еврокомисарят по разширяването Оли Рен каза, че в Берлинската декларация по случай 50-та годишнина от подписването на Римските договори няма да се споменават предстоящи разширявания на ЕС, съобщава „Дневник".

Берлинската декларация трябва да бъде приета на 25 март на тържествено заседание в Берлин на държавните и правителствени ръководители на ЕС.

Пред форум, посветен на границите на ЕС, вчера Рен каза, че на срещата на върха на ЕС през декември европейските лидери вече са се произнесли по предстоящите разширявания и смята, че това е достатъчно. На форума Рен и европейският комисар за защитата на потребителите Меглена Кунева изразиха мнение, че на Западните Балкани не трябва да се дава дата за членство. Според тях най-важно е изпълнението на поставените критерии.

Според Оли Рен е прекалено рано държавите от Западните Балкани, с изключение на Хърватия, да получат дата за присъединяване. "Политиката на даване на дати беше добра за България и Румъния и това даде мотивация на двете държави, но все пак за Западните Балкани това не е добра идея", каза Кунева в отговор на журналистически въпрос, съобщава изданието.

Еврокомисарят за разширяването посочи, че Сърбия и останалите страни от Западните Балкани трябва да търсят резултати по време на словенското председателство на ЕС през първата половина на 2008 г. , тъй като Словения е страна, която традиционно е благосклонна към региона.




 
Заедно
Evénements à venir
 
 
 
    Encore 
Interviews
 
 
 
    Encore 
Articles récents
 
    Encore 

Projet de Institut européen | Centre de modernisation des politiques | Institut des politiques européennes |
| Protections des données privés | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Le système d'information est réalisé grace au soutien financier de Institut Société ouverte et Fondation Société ouverte - Sofia