Europe.bg
  Page d’accueil - Actualités - Actualités
  NAVIGATION
  My.Europe.bg
  Utilisateur:
  
  Mot de passe:
  
  
Registration
Mot de passe oublié
Europe.bg, c'est quoi?
 
  Information
Plan du site
Contacts
Partenaires
Partenaires média
This version of Europe Gateway is outdated since April 25, 2014.

Actualités / Actualités

RSS
  • A+
  • A-
05-04-2007

НОВОТО РУМЪНСКО ПРАВИТЕЛСТВО ПОЛАГА КЛЕТВА

Новите министри в румънското правителство ще положат днес клетва пред президента. Парламентът одобри във вторник новия кабинет на малцинството, предложен от премиера Калин Попеску Търичану, съобщава News.bg.

Правителството се състои от представители на Националлибералната партия (НЛП) на Търичану и унгарската етническа ДСУР.

Новото правителство на Търичану има 18 членове, включително премиерът, държавният министър Марко Бела и делегираният министър за отношенията с парламента Михай Войку. За министър на външните работи е предложен Адриан Чорояну, а за министър на икономиката и финансите - Варужан Восганян. Тудор Киуариу е предложен за министър на правосъдието, Кристиан Давид - за министър на вътрешните работи и административната реформа, а Теодор Мелешкану - за министър на отбраната.

Депутатите от Демократическата партия, предишен коалиционен партньор на НЛП, и от Либералдемократическата партия (ЛДП), нова формация, отцепила се от НЛП, не участваха в гласуването във вторник.

Основната опозиционна Социалдемократическа партия потвърди след заседанието, че е подкрепила реорганизираното правителство на Търичану, но подчерта, че ще продължи да действа като опозиционна партия.

В понеделник президентът Бъсеску остро разкритикува предложението на премиера Търичану за нов кабинет, в който участват само представители на НЛП и на етническата ДСУР, а Демократическата партия на Бъсеску е изключена изцяло.

Ходът на премиера бе продиктуван от нестихващите разправии с Бъсеску, които обтегнаха отношенията между двете партии.

След предложението на Търичану за ново правителство Бъсеску изпрати писмо до парламента, в което предупреждава, че одобряването на подобен състав на кабинета ще наруши волята на електората.

 



 
Заедно
Evénements à venir
 
 
 
    Encore 
Interviews
 
 
 
    Encore 
Articles récents
 
    Encore 

Projet de Institut européen | Centre de modernisation des politiques | Institut des politiques européennes |
| Protections des données privés | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Le système d'information est réalisé grace au soutien financier de Institut Société ouverte et Fondation Société ouverte - Sofia