Europe.bg
  Page d’accueil - Actualités - Actualités
  NAVIGATION
  My.Europe.bg
  Utilisateur:
  
  Mot de passe:
  
  
Registration
Mot de passe oublié
Europe.bg, c'est quoi?
 
  Information
Plan du site
Contacts
Partenaires
Partenaires média
This version of Europe Gateway is outdated since April 25, 2014.

Actualités / Actualités

RSS
  • A+
  • A-
13-06-2007

ВСЕ ОЩЕ НЯМА СФОРМИРАН ЕКИП ЗА ПРЕЦИЗИРАНЕТО НА ОТЛОЖЕНИТЕ ЗОНИ ЗА НАТУРА 2000

В средата на годината все още не е готов екипът за прецизирането или за повторната инвентаризация на отложените зони по програмата "Натура 2000". Това става ясно от последния получен отговор от Министерството на околната среда и водите (МОСВ) на поисканата от гражданска група "За Натура 2000" поредна информация по съставянето на такъв екип, посочват от екологичната организация "За Земята".

Организаторите на зелените граждански присъствия пред Министерски съвет всеки четвъртък припомнят, че кабинетът заяви за сформирането на такъв екип от учени след решението си от 15 февруари за одобряване на списъка от зони по "Натура 2000", които да бъдат представени пред Европейската комисия.

Това е ангажимент на страната ни, който трябваше да бъде изпълнен на 01 януари 2007 г. в спазване на двете европейски директиви - съответно за птиците и местообитанията. Те посочват още, че закъснението на екипа ще затрудни работата по Директивата за птиците, тъй като прелетните птици например, които у нас са огромната част от птиците на Европа изобщо, са вече по-близо до отлитането си към края на лятото след около 2 месеца и евентуалното им описване би станало невъзможно при още малко закъснение.

Портал ЕВРОПА припомня, че от Европейската Комисия в петък съобщиха, че очакват пълния списък за "Натура" да бъде предаден през това лято, или най0късно в началото на есента. От дирекция "Околна среда" към ЕК заявиха, че България вече е изпуснала сроковете и трябва да предаде крайния списък възможно най-бързо.



 
Заедно
Evénements à venir
 
 
 
    Encore 
Interviews
 
 
 
    Encore 
Articles récents
 
    Encore 

Projet de Institut européen | Centre de modernisation des politiques | Institut des politiques européennes |
| Protections des données privés | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Le système d'information est réalisé grace au soutien financier de Institut Société ouverte et Fondation Société ouverte - Sofia