Europe.bg
  Page d’accueil - Actualités - Actualités
  NAVIGATION
  My.Europe.bg
  Utilisateur:
  
  Mot de passe:
  
  
Registration
Mot de passe oublié
Europe.bg, c'est quoi?
 
  Information
Plan du site
Contacts
Partenaires
Partenaires média
This version of Europe Gateway is outdated since April 25, 2014.

Actualités / Actualités

RSS
  • A+
  • A-
24-07-2007

ЕС ПОСТАВИ КРАЕН СРОК ЗА ПРИЕМАНЕТО НА НОВ ДОГОВОР

Външните министри на ЕС поставиха средата на октомври като краен срок за завършване на преговорите по окончателния вариант на договора, който да замени европейската конституция, съобщи "Гардиън".

Объркване в последната минута заплаши да провали плановете, след като Полша постави компромиса под въпрос. Варшава се противопоставя на новата система на гласуване в съюза и почти доведе преговорите пред провал през юни.

Европейски представители съобщиха, че в понеделник полския външен министър Ана Фотига е призовала в понеделник за продължаване на проучванията как ще бъдат взимани решенията в ЕС.

Португалският външен министър Луиш Амадо заяви, че Фотига е направила "силно изявление" и е подкрепила постигнатото през миналия месец споразумение. Той добави, че правни експерти ще проучат полските притеснения.

Португалия постави 18 октомври като краен срок за европейските правителства да се споразумеят за окончателен вариант на проекта за договор, с което да се осигури приемането му преди изборите за Европейски парламент през 2009г.

Председателят на ЕК Жозе Мануел Барозу призова европейските правителства да "работят бързо но внимателно" за да постигнат споразумение преди крайния срок. "Разбира се има някои детайли, които да бъдат разгледани на техническо ниво, но има ясна политическа воля за пълно зачитане" на постигнатите през юни споразумения.

Фотига заяви, че правителството й е "като цяло доволно" от рамките на преговорите, но добави че остават няколко проблема, които редица страни имат с текста на договора.

 



 
Заедно
Evénements à venir
 
 
 
    Encore 
Interviews
 
 
 
    Encore 
Articles récents
 
    Encore 

Projet de Institut européen | Centre de modernisation des politiques | Institut des politiques européennes |
| Protections des données privés | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Le système d'information est réalisé grace au soutien financier de Institut Société ouverte et Fondation Société ouverte - Sofia