Europe.bg
  Page d’accueil - Evénements à venir
  NAVIGATION
  My.Europe.bg
  Utilisateur:
  
  Mot de passe:
  
  
Registration
Mot de passe oublié
Europe.bg, c'est quoi?
 
  Information
Plan du site
Contacts
Partenaires
Partenaires média
This version of Europe Gateway is outdated since April 25, 2014.

Evénements à venir

  • A+
  • A-
12-01-2007

ЗАПОЧВА НАЦИОНАЛНА ИНФОРМАЦИОННА КАМПАНИЯ ЗА ПРИОБЩАВАЩО ОБРАЗОВАНИЕ НА ДЕЦА С УВРЕЖДАНИЯ

Детската правозащитна организация „Спасете децата - Обединено кралство" започва Национална информационна кампания за приобщаващо образование на деца с увреждания и със специфични нарушения на способността за учене в общообразователните училища в България на 15 януари 2007 г.

Кампанията е под патронажа на Министерството на образованието и науката.

На 15 януари 2007 г. (понеделник) от 10.30 ч в Актовата зала на 131-во СОУ "Климент Тимирязев", жк „Младост 4" ще стартира официално Националната информационна кампания за приобщаващо образование в българските училища под мотото "Едно училище за всички!". Кампанията се реализира от екипа на „Спасете децата" и ще продължи до 31 март 2007 г.

Специални гости ще бъдат децата от клиповете на кампанията от градовете София, Плевен и Русе заедно с директорите на училищата, в който учат, и родителите им. На събитието са поканени: г-жа Зорка Първанова, първа дама на Република България, министъра на образованието и науката г-н Даниел Вълчев, заместник кмета на Столична община г-жа Йорданка Фъндъкова и други официални лица от институции и партньорски организации.


За да живеят в толерантно общество хората, те трябва да учат и да растат заедно. В публичното пространство засега отсъства системна и адекватна информация за децата с увреждания и специфични нарушения на способността за учене, за проблемите, с които те се сблъскват, и за възможното им разрешаване. Ето защо „Спасете децата" започва тази информационна кампания в цялата страна, за да разкаже за това как децата - всички деца - учат заедно и конкретните резултати от това.

Приобщаващото образование е следваща стъпка след интегрирането на децата в училище. Приобщаващото образование означава, че всички ученици в едно училище независимо от техните силни или слаби страни в която и да било област стават част от училищната общност. То стимулира развитието на децата със специфични образователни потребности, но и изграждането на останалите деца в училище като личности, които с начина си на мислене и ценностната си система създават качествено нов социален капитал за обществото, основан на взаимно уважение и доверие.

В България "Спасете децата" работи с 36 пилотни училища, в които се обучават над 12 000 деца, от които 900 деца са със специални образователни потребности.

 

 



 
Заедно
Actualités
 
 
 
    Encore 
Evénements à venir
 
 
 
    Encore 
Interviews
 
 
 
    Encore 
Articles récents
 
    Encore 

Projet de Institut européen | Centre de modernisation des politiques | Institut des politiques européennes |
| Protections des données privés | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Le système d'information est réalisé grace au soutien financier de Institut Société ouverte et Fondation Société ouverte - Sofia