Europe.bg
  Page d’accueil - Evénements à venir
  NAVIGATION
  My.Europe.bg
  Utilisateur:
  
  Mot de passe:
  
  
Registration
Mot de passe oublié
Europe.bg, c'est quoi?
 
  Information
Plan du site
Contacts
Partenaires
Partenaires média
This version of Europe Gateway is outdated since April 25, 2014.

Evénements à venir

  • A+
  • A-
05-07-2007

ИЗНОСА НА БЪЛГАРСКИ ВИНА ЗА РУСИЯ ОБСЪЖДАТ В ПЛОВДИВ

Перспективите пред износа на български вина за руския пазар ще бъдат дискутирани на конференция, която се открива в парк-хотел "Санкт Петербург" в Пловдив, съобщи БТА, цитирана от news.bg. В нея ще участват представители на 21 водещи български фирми от винопроизводството и руски винопроизводители.

На форума ще присъстват посланикът Анатолий Потапов, Александър Томилов - търговски представител на руската страна и експерти от Министерството на селското стопанство на Руската федерация.

Припомняме, че Европейската комисия обяви широка реформа в силно развития винарски сектор на Европейския съюз. Предложението за реформа на винения пазар на ЕК предвижда т.нар. "национални финансови рамки", които възлизат общо на от 623 млн. евро за 2009 г. и се очаква да се покачат на 830 млн. евро след това. Правителствата могат да използват средствата за насърчаване на производството или преструктуриране на отрасъла. В периода 2009- 2014 Испания би трябвало да получи 1,45 млрд. евро, Италия- 1,25 млрд. евро, Франция- 1,19 млрд. евро, Португалия 245 млн. Новите страни-членки Румъния и България могат да се надяват на съответно 146 млн. и 100 млн. евро, както пише днес германският "Мителдойче цайтунг", цитиран от Фокус.

Според данни на Европейската комисия най-големи производители на вино в Европейския съюз са Франция (28,6 на сто от всичкото произведено вино), Италия (27,2 на сто) и Испания (24,7 на сто). По този показател България е наредена много назад с 1,1 на сто от общото количество.



 
Заедно
Actualités
 
 
 
    Encore 
Evénements à venir
 
 
 
    Encore 
Interviews
 
 
 
    Encore 
Articles récents
 
    Encore 

Projet de Institut européen | Centre de modernisation des politiques | Institut des politiques européennes |
| Protections des données privés | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Le système d'information est réalisé grace au soutien financier de Institut Société ouverte et Fondation Société ouverte - Sofia