Europe.bg
  Page d’accueil - Le Parlement europeen - A propos de l’initiative
  NAVIGATION
  My.Europe.bg
  Utilisateur:
  
  Mot de passe:
  
  
Registration
Mot de passe oublié
Europe.bg, c'est quoi?
 
  Information
Plan du site
Contacts
Partenaires
Partenaires média
This version of Europe Gateway is outdated since April 25, 2014.

Le Parlement europeen / A propos de l’initiative

  • A+
  • A-
19-03-2008

За организациите, изпълняващи проекта "Сега - взаимодействаме с Европейския парламент!"

Европейски институт   

Европейският институт е неправителствена организация, основана през април 1999 г. в отговор на стремежа на България за ускоряване процеса на подготовка за присъединяване към Европейския съюз. Европейският институт е създаден с подкрепата на г-н Джордж Сорос, основател на Институт "Отворено общество" и мрежата Сорос фондации.  

Център за модернизиране на политики  

 Центърът за модернизиране на политики е неправителствена организация, която се занимава с политиките, свързани с общото развитие на икономиката, управлението на обществения сектор, образованието, науката, културата и технологиите и разработване на концепции, стратегии и модели за тяхното развитие и модернизиране с оглед световните процеси на глобализация и членството на България в Европейския съюз.  

Портал ЕВРОПА    

Създаденият през 2003 г. Портал ЕВРОПА предоставя информация и анализи за европейските политики и участието на България в тях и посредничи в дебата за целите и посоките на общественото развитие. Членството на България в ЕС представлява предизвикателство пред капацитета на институциите. Портал ЕВРОПА извършва системно наблюдение и анализ на тяхната дейност, с което подпомага ефективността им – което е в полза на гражданското общество.   

Радио България – световната програма на Българското национално радио   

Вече седмо десетилетие Българското радио - "Предавания за чужбина", а сега Радио България, представя пред света културната и националната идентичност на страната ни. Тази програма е основен източник на информация от и за България пред милиони радиослушатели извън нейните предели. Това намира потвърждение от множеството съобщения на хора от всички континенти - дългогодишни, а и все нови и нови слушатели. Тази многомилионна аудитория е и най-добрият колективен кореспондент на радиото.  

RFI-Румъния    

Със своите радиопредавания на румънски език, РФИ-Румъния покрива аудитория в голям брой градове в страната, сред които столицата Букурещ, както и другите ключови региони в Румъния. Програмата на РФИ-Румъния е с европейска ориентация и насочена към различни целеви аудитории. До момента радиостанцията е осъществила успешни партньорства с Портал ЕВРОПА в България – като част от Европейския институт – в сферата на обмена на информация в области, свързани с европейската интеграция на двете съседни страни.  

Yvelines Radio  

Ивлин-Радио във Франция произвежда редица предавания и програми, свързани с европейската интеграция и в частност присъединяването на България и Румъния, давайки възможност на френските слушатели да изразяват мнението си по тези въпроси. Ивлин-Радио декларира готовност да се включи в партньорската мрежа по проекта с различни държави-членки, които ще информират европейските граждани относно ролята на ЕП като директно избираем орган, представляващ Общността в нейната цялост. Радиото ще допринася с търсене на най-подходящите форми за разпространение на посланията на проекта, както и чрез стимулиране на гражданското участие. Също така то ще обяснява на своите слушатели мястото и функциите на ЕП в европейския институционален модел.    

 



 
Заедно
Evénements à venir
 
 
 
    Encore 
Interviews
 
 
 
    Encore 
Articles récents
 
    Encore 

Projet de Institut européen | Centre de modernisation des politiques | Institut des politiques européennes |
| Protections des données privés | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Le système d'information est réalisé grace au soutien financier de Institut Société ouverte et Fondation Société ouverte - Sofia