Europe.bg
  Page d’accueil - Le Parlement europeen - Le Parlement europeen
  NAVIGATION
  My.Europe.bg
  Utilisateur:
  
  Mot de passe:
  
  
Registration
Mot de passe oublié
Europe.bg, c'est quoi?
 
  Information
Plan du site
Contacts
Partenaires
Partenaires média
This version of Europe Gateway is outdated since April 25, 2014.

Le Parlement europeen / Le Parlement europeen

  • A+
  • A-
13-10-2008

Европейски ден на безопасността на движение по пътищата - 2008 г.

ЕС отбелязва втория европейски ден на безопасността на движение по пътищата. По този повод Европейската комисия организира в Париж в сътрудничество с френското председателство, конференция по въпросите на безопасността по пътищата в градовете, която събра повече от 600 участници, съобщи Рапид.

„Две трети от произшествията по пътищата и една трета от произшествията с фатален край се случват в градските зони. Именно този факт мотивира решението ни да посветим това второ издание на Европейския ден на безопасността на движение по пътищата в нашите градове, " - подчерта еврокомисарят по транспорта Таяни, който превърна безопасността на движение по пътищата в приоритет на своята дейност.

Конференцията в Париж по въпросите на безопасността по пътищата в градската зона обхваща три основни теми: нуждите на уязвимите участници в движението като пешеходците и велосипедистите; устройство на градовете, насочено към повишаване на безопасността на движение по пътищата; подобряване на поведението на гражданите за постигане на нова култура на предпазване.

Темата на първия европейски ден за безопасността на движението по пътищата беше шофирането на младите водачи на моторни превозни средства.

Вторият европейски ден на безопасността цели да насърчи подобряване на безопасността на движение по пътищата в града чрез по-добър диалог между всички участници на пътя в градската среда, както и между участниците и вземащите решения. Извън дискусиите, около четиридесет изложители представят най-важните инициативи и предложения в Европа за намаляване на несигурността по пътищата.



Le Parlement europeen
Les commissions


 
Заедно
Concours
 
 
 
    Encore 
Le Parlement europeen
 
 
 
    Encore 
Evénements à venir
 
 
 
    Encore 
Interviews
 
 
 
    Encore 
Articles récents
 
    Encore 

Projet de Institut européen | Centre de modernisation des politiques | Institut des politiques européennes |
| Protections des données privés | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Le système d'information est réalisé grace au soutien financier de Institut Société ouverte et Fondation Société ouverte - Sofia