Europe.bg
  Page d’accueil - Actualités - Actualités
  NAVIGATION
  My.Europe.bg
  Utilisateur:
  
  Mot de passe:
  
  
Registration
Mot de passe oublié
Europe.bg, c'est quoi?
 
  Information
Plan du site
Contacts
Partenaires
Partenaires média
This version of Europe Gateway is outdated since April 25, 2014.

Actualités / Actualités

RSS
  • A+
  • A-
15-02-2009

От 16 февруари се подават документи за евросубсидии за мляко

Млекопроизводителите в България ще могат да подават документи за субсидия за литър качествено мляко от понеделник, 16 февруари, съобщи заместник-министърът на земеделието Светла Бъчварова.

За литър качествено краве мляко ще се отпускат по 0,20 лв., а за овче и биволско мляко по 0,25 лв, предава Дарик радио. „Има възможност да бъдат отделени 110 милиона лева за национални доплащания, които ще се отпускат на базата на брой отглеждани животни", подчерта Бъчварова (на снимката, бел.ред.).

Фермерите първо ще получат пари за януари, а до май-юни регулярно ще получават субсидия за литър качествено мляко. „Контролът за качеството на млякото ще се осъществява, както и до сега, от лабораториите на Държавен ветеринарно-санитарен контрол, а също и от частните лаборатории, които също могат да определят качеството на млякото", каза заместник-министърът.

Междувременно вицепремиерът Плугчиева обяви и че стартира прилагането на програма в подкрепа на сектор "Винарство" на стойност 166 млн. евро. Програмата ще бъде реализирана в три направления:за преструктуриране на лозята, промоции на български вина в други страни и за застраховка на българското вино. Според министър Плугчиева през последните няколко години българските винопроизводители са възвърнали славата на страната ни зад граница.



 
Заедно
Evénements à venir
 
 
 
    Encore 
Interviews
 
 
 
    Encore 
Articles récents
 
    Encore 

Projet de Institut européen | Centre de modernisation des politiques | Institut des politiques européennes |
| Protections des données privés | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Le système d'information est réalisé grace au soutien financier de Institut Société ouverte et Fondation Société ouverte - Sofia