Europe.bg
  Page d’accueil - Actualités - Actualités
  NAVIGATION
  My.Europe.bg
  Utilisateur:
  
  Mot de passe:
  
  
Registration
Mot de passe oublié
Europe.bg, c'est quoi?
 
  Information
Plan du site
Contacts
Partenaires
Partenaires média
This version of Europe Gateway is outdated since April 25, 2014.

Actualités / Actualités

RSS
  • A+
  • A-
06-03-2009

Валери Цветанов: В началото на другата седмица ще бъде назначен новият директор на САПАРД

"Има две кандидатури. Много спешно поисках становището на специализираните органи в страната, дали има някакъв конфликт на интереси или други проблем от друг характер, свързан с техните кандидатури. В понеделник в пет часа ще има решение на Управителния съвет, който трябва да избере една от двете кандидатури и надявам се, във вторник да имаме ново ръководство. Аз държа това да стане колкото е възможно по-бързо", заяви министърът на земеделието и храните Валери Цветанов пред БНР.

Пред Дарик радио министърът каза, че проверките за разделяне и обозначаване на продуктите с растителни мазнини до този момент показват позитивна тенденция в качеството на българските млечни продукти.

При неспазване на предписанията са предвидени санкции от 1000 до 3000 лева, а при повторно нарушение глобите са в размер до 10 000 лева. Най-строгата мярка, предвидена в закона, е прекратяване на дейността на обекта.

Планира се въвеждането на задължителен унифициран етикет върху всички хранителни стоки и напитки в цялата търговска мрежа. Върху него трябва да са обозначени произходът, качественият състав и технологията на производство на продукта. 

"Въвеждането на единния етикет трябва да стане преди края на мандата на сегашното правителство", уточни заместник-министър Димитър Пейчев. За изработването на модела на етикета, който ще се ползва от всички производители, ще се състои конкурс по Закона за обществените поръчки, добави той.

 



 
Заедно
Evénements à venir
 
 
 
    Encore 
Interviews
 
 
 
    Encore 
Articles récents
 
    Encore 

Projet de Institut européen | Centre de modernisation des politiques | Institut des politiques européennes |
| Protections des données privés | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Le système d'information est réalisé grace au soutien financier de Institut Société ouverte et Fondation Société ouverte - Sofia