Europe.bg
  Page d’accueil - Evénements à venir
  NAVIGATION
  My.Europe.bg
  Utilisateur:
  
  Mot de passe:
  
  
Registration
Mot de passe oublié
Europe.bg, c'est quoi?
 
  Information
Plan du site
Contacts
Partenaires
Partenaires média
This version of Europe Gateway is outdated since April 25, 2014.

Evénements à venir

  • A+
  • A-
08-04-2010

Изложба "Естествена история"

Италианският културен институт в София има удоволствието да ви информира, че в петък 9-и април 2010 г. в 18.00 ч. в Софийска градска художествена галерия, на ул. Ген.Гурко 6, ще се открие изложбата „Естествена история” на италианския творец Флавио Бонети.

Творбите от самостоятелната изложба на художника принадлежат на проекта „Естествена история”, цикъл от десет голямо-форматни фотографии, вдъхновени от посещението на твореца в Музея за естествена история в София през 2006 г.

Изходната точка на творбите е представянето на природния свят (животински, растителен и минерален).

Тук фотографията не е инструмент за „записване” и запечатване на вече научно променената реалност на колекцията, а сцена, където се подреждат различни възможности и несигурни спомени, предложени от художника, докато остава верен на оригиналната атмосфера и нейните формални черти.

Идеята за „диорама" (т.е. реконструкцията на природния контекст), която е един от начините за представяне на научни колекции, се заменя в тези творби от една по-широка концепция за природата, която включва ежедневния опит на човека, неговите следи и артефакти.

Тръгвайки от тези схващания, със своите фотографии Флавиo Бонети пренарежда „диорамите от диорами", които могат да бъдат наблюдавани като музейни витрини, но и като огледала, които улавят образа на зрителя и го изпращат в едно загадъчно местообитание.

Изложбата включва и видеото „Доместико" (2008 г.) – историята на един иконом, който отказва да напусне дома си и осъжда пътуването като екзистенциално присъщо на туриста.

Този проект се реализира за първи път в България. Изложбата с куратор Катя Ангелова се осъществява със съдействието на Италианския културен институт и на галерията Моника де Карденас в Милано. Експозицията ще бъде отворена за посетители до 16-и май 2010 г.



 
Заедно
Actualités
 
 
 
    Encore 
Evénements à venir
 
 
 
    Encore 
Interviews
 
 
 
    Encore 
Articles récents
 
    Encore 

Projet de Institut européen | Centre de modernisation des politiques | Institut des politiques européennes |
| Protections des données privés | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Le système d'information est réalisé grace au soutien financier de Institut Société ouverte et Fondation Société ouverte - Sofia