Europe.bg
  Page d’accueil - Le Portail EUROPE présente
  NAVIGATION
  My.Europe.bg
  Utilisateur:
  
  Mot de passe:
  
  
Registration
Mot de passe oublié
Europe.bg, c'est quoi?
 
  Information
Plan du site
Contacts
Partenaires
Partenaires média
This version of Europe Gateway is outdated since April 25, 2014.

Le Portail EUROPE présente

  • A+
  • A-
03-05-2010

Гражданската визия за ЕС-2020: акценти от Брюксел и Париж

През април 2010 г. екипът на проекта "Взаимодействаме с Европейския парламент" организира поредица от публични събития в Брюксел и Париж за представяне на книгата "Европа 2020 - гражданска визия", която представлява обобщение на тази комуникационна инициатива, продължила повече от две години.

Портал ЕВРОПА систематизира чрез бързи връзки основните ни публикации от проявите в Брюксел и Париж - текстови обобщения, видео- и аудиозаписи, тематични радиопредавания, интервюта, фотогалерии.

Портал ЕВРОПА - който, заедно с Европейския институт и Центъра за модернизиране на политики - осъществява кампанията "Взаимодействаме с ЕП" с финансовата подкрепа на ЕП чрез ГД "Комуникация", благодари на всички партньори и съмишленици, които допринесоха за реализирането на събитията и тяхната промоция в медиите!

Предисторията

Приветствие на председателя на ЕП Йежи Бузек.
 - Видеозапис и текст на английски, български, френски и италиански език.
- Фотогалерия от посещението на Йежи Бузек в България на 3.03.2010 г., когато ръководителите на Европейския институт му връчиха лично официалната покана за участие в представянето на книгата "Европа 2020 - гражданска визия" в Брюксел.

 Книгата "Европа 2020 - гражданска визия" на български, английски, френски и италиански език.

Международната конференция в София през януари 2010 г. със специалното участие на председателя на Комисията по култура и образование в ЕП Дорис Пак (Германия).
 - Пълно обобщение

- Изводите от конференцията
- Слово на Дорис Пак - видео на английски и на български език.
- Слово на Дорис Пак - текст на английски и на български език.

 - Радио България: тематично предаване от конференцията "Европа 2020 - гражданска визия"

ТВ-отзвук от Брюксел - серия специални репортажи на ПРОБГ

Специални репортажи на Виктория Ангелова и Георги Лазаров от ПРОБГ - медиен партньор на инициативата:
- "Европа 2020 - гражданска визия" с мнения на Паскал Грюни, Любов Панайотова, Мария Неделчева, Владимир Уручев и български ученици
- Европарламентарният VoxBox - място за свободна обмяна на мнения между избрани и избиратели с коментар на Кристиан Вигенин и български студенти
- Земеделските субсидии в ЕС с мнения на евродепутатите Мария Неделчева (България) и Алберт Дес (Германия) и специално интервю с еврокомисаря по земеделието Дачиан Чолош (Румъния).
- За свръхдефицита, опасностите от повторение на гръцкия сценарий и членството в еврозоната, с мнения на членовете на ЕП от България Ивайло Калфин, Илиана Иванова и Надежда Нейнски.
- Кога ще се отвори изцяло европейският пазар на труда за българи с мнение на евродепутат Илиана Иванова (България).
- Разговор по въпросите на градската среда, благоустройството и европейските нрави на гражданите с общинския съветник от София Владимир Кисьов из европейската столица Брюксел.

- Портрет на български евродепутат - Владимир Уручев. Къде живеят и работят българските депутати. Как допринасят всеки ден с работата си за развитието на Европа и България.

-Интервю-портрет с Даяна Уолис - зам.-председател на ЕП. Акцентите са поставени върху равноправието между половете, разширяването на Европейския съюз, бъдещето на обединена Европа.

- Българската телевизия ПРОБГ в студиото на Европейския парламент. Подготовка за запис на студио с дебат на български евродепутати и експерти - мейкинг на студиото, монтаж, режисьорска апаратна, подготовка гости, грим...

 Серия от четири тематични телевизионни дискусии на ПРОБГ, заснети в ТВ-студиото на Европейския парламент с водещ Виктория Ангелова и с участието на евродепутатите Илиана Йотова и професор Владко Панайотов, директора на Европейския институт Любов Панайотова и редактора на книгата "Европа 2020 - гражданска визия" Тихомира Трифонова от Центъра за модернизиране на политики.

- (10 май) "Индустрията и околната среда в утрешна Европа: приятели или конкуренти?"

- (17 май) "Как гражданите си представят Европа след 10 години?"

- (31 май) "Петициите и гражданската инициатива"

- (7 юни) "Работата на евродепутатите и нашият всекидневен живот".

 - Още от ПРОБГ:

- Ще има ли "час по Европа" в средните училища? Българските евродепутати Андрей Ковачев, Надежда Нейнски, Ивайло Калфин за Европа след 10 години - икономически просперираща.

Публични събития в Брюксел

 - Първо представяне на книгата в зала в ЕП пред граждани със специалното участие на председателя на Работната група в ЕП за Европейския социален фонд Паскал Грюни (Франция) и със съдействието на евродепутатите Мария Неделчева и Владимир Уручев (България): на български, английски и френски език.
- Видеозапис.
- Аудиозапис.
- Фотогалерия.
- Отзвук в регионалната преса; специален репортаж на френски и английски език.
 - Видеозапис на словото на евродепутат Паскал Грюни, председател на Работната група в ЕП за ЕСФ: на френски език.
- Специално интервю със заместник-председателя на Европейския парламент Диана Уолис (Великобритания) по повод представянето на книгата "Европа 2020 - гражданска визия": на български и английски език.
 - VoxBox дискусия за европейската външна политика и ролята на Европа на международната сцена към 2020 г. със съдействието на евродепутата Кристиан Вигенин (България) и с участието на члена на Комитета на регионите Владимир Кисьов: на български, английски и френски език.
- Видеозапис.
- Аудиозапис.
- Фотогалерия.
- Текстово обобщение; специален репортаж на английски и френски език.
 - "Радио България": Тематично предаване "Европа отвъд кризата: граждани и политици с поглед 10 години напред" с участието на Даяна Уолис, Паскал Грюни, Любов Панайотова, Йежи Бузек и български ученици - текст и звук на български, английски, френски и немски език.

След Брюксел...


 - Трудното връщане от Брюксел в София: радио-блог на журналиста Делян Захариев по повод проблемите с европейския авиотрафик заради исландския вулкан (на английски език).
- ПРОБГ: репортаж на Виктория Ангелова и Георги Лазаров за едно дълго пътуване с автобус от Брюксел за София.

 

Представяне на инициативата в Париж

 - Кръгла маса "Разширяването и гражданската визия за Европа през 2020 г.", организирана със съдействието на Информационното бюро на ЕП за Франция и с медийното партньорство на Touteleurope.fr, с участието на директора на Европейския институт Любов Панайотова, главния редактор на Портал ЕВРОПА Огнян Бояджиев, бившият главен редактор на "Le Figaro" Ален Доверн, директора на Информационното бюро на ЕП за Франция Ален Баро, изследователката от "Notre Europe" Елвир Фабри, президента на Ecole Superieure de Journalisme в Париж Гийом Жобен и студенти от ESJ: на български, френски и английски език.
- Видеозапис.
- Фотогалерия.
- Текстово обобщение; специален репортаж на френски и английски език.

 - "Радио България": Тематично предаване "По-силна Европа равно ли е на по-голяма Европа?" с участието на Елвир Фабри от "Notre Europe", Любов Панайотова от ЕИ, Лора Даг от Touteleurope.fr, Гийом Жобен от ESJ, студенти от ESJ, Ален Доверн от "Le Figaro", Ален Баро от Информационното бюро на ЕП за Франция, бившия френски министър по европейските въпроси и настоящ депутат Пиер Московиси - текст и звук на български, английски, френски и немски език.

Визията за бъдещето на Европа е непрекъснат процес, в чието формулиране са поканени да участват всички граждани чрез сайта на проекта на http://parliament.europe.bg, чиято цел е да провокира активност по всички актуални въпроси от европейския дневен ред.
Пишете ни също на електронната поща parliament@europe.bg или на Facebook-страницата на Портал ЕВРОПА.


 
Заедно
Evénements à venir
 
 
 
    Encore 
Interviews
 
 
 
    Encore 
Articles récents
 
    Encore 

Projet de Institut européen | Centre de modernisation des politiques | Institut des politiques européennes |
| Protections des données privés | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Le système d'information est réalisé grace au soutien financier de Institut Société ouverte et Fondation Société ouverte - Sofia