Europe.bg
  Page d’accueil - Actualités - Actualités
  NAVIGATION
  My.Europe.bg
  Utilisateur:
  
  Mot de passe:
  
  
Registration
Mot de passe oublié
Europe.bg, c'est quoi?
 
  Information
Plan du site
Contacts
Partenaires
Partenaires média
This version of Europe Gateway is outdated since April 25, 2014.

Actualités / Actualités

RSS
  • A+
  • A-
05-11-2010

Барозу обещава пари за изграждане на завод за софийския боклук

„След внимателно проучване на допълнителната информация, подадена от българските органи в отговор на искането за разяснения, направено от службите на Европейската комисия, имам удоволствието да Ви уведомя, че те ще могат да дадат нашето съгласие за финансирането на първите важни компоненти на новата система за управление на отпадъците, а именно основното депо за отпадъци и съоръженията за компостиране на биологично разградими отпадъци и градински отпадъци." Това пише в официално писмо до премиера Бойко Борисов председателят на Европейската комисия г-н Жозе-Мануел Барозу, цитиран от правителствената пресслужба.

„Приемането на решение, свързано с първия етап на проекта, и бързото начало на строителството на инфраструктурата за първия етап биха били достатъчни за Европейската комисия да преустанови откритата процедура за нарушение, което ще предостави на България, необходимото време за изготвяне на съобразен с околната среда и ефективен спрямо разходите в дългосрочно отношение втори етап на проекта за управление на отпадъците на гр. София., пише още председателят на Европейската комисия.

Според Барозу някои части от внесения проект ще трябва да бъдат преработени особено анализът на вариантите и проектите на основните компоненти за третиране на отпадъците.

„Веднага след внасянето на необходимата поправка, службите ми ще разглеждат този проект като въпрос от най-голяма важност и с най-високата степен на експедитивност", допълва Барозу.



 
Заедно
Evénements à venir
 
 
 
    Encore 
Interviews
 
 
 
    Encore 
Articles récents
 
    Encore 

Projet de Institut européen | Centre de modernisation des politiques | Institut des politiques européennes |
| Protections des données privés | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Le système d'information est réalisé grace au soutien financier de Institut Société ouverte et Fondation Société ouverte - Sofia