Europe.bg
  Page d’accueil - Actualités - Actualités
  NAVIGATION
  My.Europe.bg
  Utilisateur:
  
  Mot de passe:
  
  
Registration
Mot de passe oublié
Europe.bg, c'est quoi?
 
  Information
Plan du site
Contacts
Partenaires
Partenaires média
This version of Europe Gateway is outdated since April 25, 2014.

Actualités / Actualités

RSS
  • A+
  • A-
23-04-2014

Фарадж отново нападна имиграцията от България и Румъния в кампанията за европейските избори

Лидерът на британската Партия на независимостта Найджъл Фарадж заяви, че заради политиката на свободно движение в Европейския съюз Обединеното кралство не може да привлече квалифицирана работна ръка от други части на света, предаде БНР.

Представяйки своята платформа за изборите за Европейски парламент през май Найджъл Фараж заяви, че неговата Партия на независимостта на Обединеното кралство иска да извади страната от ЕС и да провежда „разумна имиграционна политика”, чрез която да бъде „контролирано количеството и качеството на хората, които идват във Великобритания”: В момента обръщаме гръб на таланта от Индия и Нова Зеландия заради отворената врата към Румъния и България и това изобщо не е разумно.

Той произнесе речта си в момент, когато агитационните постери на партията бяха осъдени от политици и медии заради антиевропейското им и антиимигрантско съдържание. Те призовават избирателите да гласуват за партията на Фарадж, обещавайки, че само така британците могат да си „върнат контрола върху собствената държава” от Брюксел. Един от плакатите плаши, че милиони европейци дебнат, за да вземат местата на работниците в Обединеното кралство, докато друг твърди, че британският данъкоплатец финансира луксозния живот на еврократите в Брюксел. Последното може да важи и за самия Найджъл Фараж, тъй като той използва отпусканите му като евродепутат немалки суми, за да наема за секретарка собствената си съпругата, която е германка. Запитан от БиБиСи защо тя заема мястото на британски гражданин, лидерът на Партията на независимостта заяви само, че никой друг не би могъл да върши тази работа.

Той отговори неубедително и на друг въпрос – защо след твърденията, че хиляди българи и румънци ще дойдат, за да вземат препитанието на британците безработицата на Острова всъщност е започнала да намалява. По думите му "все още не разполагаме с официални данни за тази година”



 
Заедно
Evénements à venir
 
 
 
    Encore 
Interviews
 
 
 
    Encore 
Articles récents
 
    Encore 

Projet de Institut européen | Centre de modernisation des politiques | Institut des politiques européennes |
| Protections des données privés | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Le système d'information est réalisé grace au soutien financier de Institut Société ouverte et Fondation Société ouverte - Sofia